'Ge mig en svårknäckt nöt, sötare gröt, djupare dopp i grytan'

Nu ikväll blev allt julpyntande klart, och tur var väl det, för imorgon är det första december! Vilket påminner mig om att ta fram chokladkalendern.

Igår var inte riktigt min dag. Stog på torget i nästan fem timmar och serverade glögg och pepparkakor, samtidigt som jag fryste häcken av mig. Tårna förfrös. Näsan rann. Men men, jobb är ju alltid positivt, speciellt där runt den 25:e..

Sen när jag var klar på torget åkte vi hem till mormor och Christer som firade 40-årig bröllopsdag och fikade. När jag kom hem igen fortsatte julstöket och jag slog sönder en glödlampa, vippade blomkrukor, tappade polkagrisar över hela golvet, och ja, jag gick och la mig och drog täcket över huvudet. Men idag har jag alltså blivit klar. Det blev hur mysigt som helst! :)


'Så ge mig trettio grader kallt, tomtar överallt och en skog av gröna granar'

Jag är trött som en get, men här finns ingen tid att sova. Börjar jobba om 50 minuter och innan dess ska jag försöka snygga till mig och städa undan lite här. Efter jobbet bär det av hem till mormor och hennes man som firar 40-årig bröllopsdag idag!

Igår blev det också jobb, för ovanlighetens skull. Hur bra som helst ju. Dock är det inte allt för mycket folk på turistbyrån så här års. Efter jobbet mötte jag upp Frida och vi gick till Med eller utan och åt världens godaste kycklingfilé med potatisgratäng och grönpepparsås! Citat av Frida "Lätt de bäst spenderade 65 kronorna den här helgen", och jag kunde bara hålla med. Måste väl också erkänna att jag saknar gamla arbetsplatsen litegrann..

Sen blev vi sugna på lite äventyr, så vi åkte till Mobilia köpcentrum (haha!) och tittade på Sportringen och Karlsson. Hittade lite söta muffinsformar, så när jag kom hem påbörjade jag muffinsbaket (bröllopsmuffins till mormor!) och sen blev det julstök för hela slanten! Oh vad jag älskart! Dock är jag inte helt klar, så det fortsätter ikväll när jag kommer hem. Mysigt med första advent i alla fall!

Snaaart första advent!

Kanske dags att skriva ett par rader igen, för jösses Amalia vad jag är dålig på att uppdatera. Det har väl inte hänt allt för mycket sen sist. I fredags kom Emma hem till mig och vi kikade på Idol, åt frukt och nötter (hoppsan, vad nyttiga vi är), kollade en massa roliga klipp på youtube och pratade om framtiden. Riktigt mysig kväll!
Sen i söndags for jag och Emma in till Jonna och vi satt och tjattrade hemma hos henne.

Nu längtar jag massor till helgen, då man ÄNTLIGEN får man börja julpynta! Ikväll var jag och mamma inne i Vadstena och tittade runt lite, det var tjejkväll med en massa erbjudanden överallt. Det spelades julmusik och bjöds på pepparkakor och glögg, så det var mysigt.
Imorgon ska jag till facket och få hjälp med lite papper som ska skickas iväg. Sen blir det Idolmys på kvällen och jag vet inte vem jag vill ska åka ut, alla fyra som är kvar är favoriter!

'All we’ve ever wanted'

Nu har det gått en hel vecka igen och jag har inte skrivit något här. Dåligt.
Förra lördagen spenderades hemma hos Jonna, i hennes jättemysiga lägenhet med henne, Emma, Sarah och lilla sötisUllis :)

I söndags blev det farsdagsmiddag hos Essan och morfar, alltid lika trevligt. Och i måndags bar det av till veterinären med Stella på en vanlig rutinkontroll som visade att hon hade urinvägsinfektion, stackars lilla snuttan. Så hon fick en spruta i nacken och penicillin i 10 dar, två tabletter om dan. Jag fruktade för att ge henne tablett varje morgon och kväll, men det gick smidigt. Roligast var i tisdagskväll när jag slängde ner tabletten i halsen på henne när hon gäspade! Men i onsdags kväll provade jag en annan metod. Jag lät henne helt enkelt nosa på tabletten. Och tuggatuggatugga så var medicinen i magen! Hahah! Så den metoden har funkat hur bra som helst hittills.

I torsdags blev det lunch på Ströget, eller ja, Frida och Emma lunchade:) Sen kom Sofie med och vi tog en sväng runt på stan.
Och igår blev det fredagsmys med mamma och Nelly, mycket trevlig tradition har det blivit! Idol då som vanligt, och sen en jättemysig kärleksfilm.
Gårdagen blev också ganska turbulent måste jag säga, tråkigt brev i brevlådan. Först var jag riktigt ledsen, sen bestämde jag mig helt enkelt att det hjälper inte att bli ledsen, man måste göra någonting åt det. Man måste ju tänka positivt! Så på något vänster ska det väl lösa sig..

Ikväll bär det i alla fall av till Jonna igen med brudsen!


Jag kollade på lite Gotlandsbilder nyss, och förutom att jag saknar sommaren äckligt mycket så tyckte jag detta var roligt; jag och mamma har precis samma stil när vi vänder oss om haha! Både benen och armarna är i samma position;)



'Vad du än gör ta inga råd från mig, jag vet, de fungerar inge bra'

Ännu en fredagsmyskväll med mamma och Idol. Hur bra som helst. Nelly svek oss dock ikväll och stack iväg med en kompis istället. Dålig stil tycker jag;) Men något som känns kanon är 200grams marabouchokladkakan som ligger tryggt i min mage just nu!

Annars har magen mått förvånadsvärt bra nu i tre dagar. Blev väl lite skrämd i onsdags när jag var hos läkaren och tappades på blod (kändes det som alla fall haha) för att få reda på just varför magen krånglar. Men har ju varit väldigt noga med maten också, så vi får väl se hur det fortsätter.

Idag har jag uträttat hysteriskt mycket ärenden måste jag säga, känns mycket fint. Har varit på banken, försäkringskassan, skatteverket och arbetsförmedlingen för att fixa med lite saker. Och så har jag varit i kontakt med hotellet i Norge som jag jobbade på så att de skyndar på lite med papprena jag behöver.

Igår var jag en sväng i Linköping och handlade på mig lite julsaker, hoho, mys!
Nu ska jag sova, natti!

RSS 2.0