'But it's not the fall that hurts, It's when you hit the ground'

Fasen vilken otur jag haft de två senaste dagarna! I fredags på jobbet fick jag en kniv rätt på fingret. Skulle öppna diskmaskinen och den hade fastnat så jag skakade till på den och ut hoppar en fet kockkniv och landar rätt på fingerspetsen! Blödde och gjorde riktigt ont. Jag tror att jag snart måste börja köpa med mig egna plåster till jobbet för de blir snart ruinerade på mitt plåstermissbruk haha. Sen var jag allmänt snurrig och glömde både det ena och det andra.

Var ju egentligen ledig igår, men eftersom June hade jobbat så mycket denna vecka så erbjöd jag mig att jobba halva dagen för henne. Men jag var nog inte riktigt i form haha. Först halkar jag på det nyskurade golvet så jag kastar en hel bytta med hackad kål och blomkål över hela golvet i cafét! (Tur att det var så pass tidigt så det inte var några gäster, för det såg nog roligt ut hahaha!) Sen typ 7 minuter senare tappar jag en hel bytta med körsbärstomater inne i köket.

Nog om det - igår blev det fest och en rätt så lyckad sådan (om man inte räknar med vissa detaljer hehe). Mötte upp June och hennes två kompisar på jobbet och åkte hem till henne och började förfesta. Sen kom två personer till, riktigt trevligt måste jag säga:) Sen fick vi skjuts till Förde hotell där Hardstyle mania skulle hållas. Men det var riktigt dåligt med folk så efter ett tag drog vi till en bar, och på vägen dit gjorde jag världens snyggaste vurpa och skrapade upp knän och armbågar. Sen bar det av hem till sängen, där det skickades ett antal fyllesms hahaha! ;)

'And I am terrified but I'm not leaving'

Dagen på jobbet har gått riktigt fort och jag har förmodligen gjort något riktigt dumt.. Men jag kände ändå att det var det enda rätta. Så jag tackade alltså nej till fast tjänst. Känns lite vemodigt, jag trivs ju så himla bra här. Men har i alla fall bestämt mig för att jag blir kvar till sommaren. Om jag blir kvar på cafét eller inte är upp till chefen.

Men jag måste i alla fall säga att jag har himla bra arbetskamrater! :) Nu är det bara en jobbdag kvar den här veckan. Jäklar vad jag längtar till lördag!:D

Hade förresten helt sjuka drömmar i morse. Är expert på att snooza, så mobilen ringer var femte minut i 20 min ungefär. Och jag hinner alltid somna om och drömma massor på de där 5 minutrarna! Imorse drömde jag att jag låg och sov med en kille som hade läppiercing som jag låg och sultade på som en napp (piercingen alltså) hahahah! Sen drömde jag att jag var med i Vi på saltkråkan.

Sova nu då, fredag imorgon. Efter jobbet blir det att uträtta lite ärenden.

'Midnight at the glamour show on a sunday night'

Usch vad segt det är att börja jobba halv 1. När man börjar jobba på morgonen går dagen jättefort, men att börja halv 1 och jobba till halv 9 är lite sådär. Speciellt mellan 3 och 6. Då är det väldigt lite att göra. Imorgon jobbar jag 11 till 19 och sen börjar jag tidigt två dar, göttans. Sen är jag ledig på lördag så då ska jag vila mig ordentligt så jag orkar festa hela natten haha;)

Imorrn efter jobbet måste jag komma ihåg att sticka in på Förde hotell och köpa biljett! Man måste köpa förköp till Hardstyle mania. Och på tal om hotell. Det vore ju helt underbart o ta in på hotell för en natt med hotellfrukost och hela köret! Fyller ju år snart, man kanske skulle unna sig det haha;) Börjar verkligen tröttna på mitt sunkiga boende..

Måste även till banken imorrn. Betala hyra och föra över pengar till mitt svenska konto så jag kan betala lite räkningar. Usch, räkningar är bra tråkiga alltså.
Nej nu ska jag snart sova!


'Just one touch and i'm on fire'

En på jobbet sa idag att eftersom det är vinterferie här nu (sportlov) så kommer det säkert inte så mycket folk, de är ute och åker skidor och sånt. JOVISST. Har nästan vart värre än en lördag haha, folk till förbannelse! Men dagen gick fort alla fall.

Och på tal om skidor, fick ett sms igårkväll "Blir du me å stå på ski ein dag?" Hahah, var ju bara tvungen att svara "Åka skidor menar du?" och han svarade "Haha! Åka skidor, bra navn." Hahahah! Stå på ski liksom, hur dumt låter inte det?

Gjorde mig illa idag på jobbet. Skar mig på en trasig tallrik på insidan av handleden och det ville aldrig sluta blöda. Blev nästan lite svimfärdig där ett tag. Blev ju inte heller lugnare när arbetskamraterna börjar prata om pulsådern. Men det slutade tillslut och nu känns såret väldigt litet och larvigt när jag tittar på det. Ont gjorde det ju inte, men rätt mycket blod.. Brukar dessutom göra illa mig när det är stressigt. Oftast skära mig eller bränna mig haha, klantig som jag är:P

'No, I am not that bitter, I get my satisfaction every now and then'

7 veckor. Så länge har jag vart här idag. 7 veckor var jag i Oslo, sen åkte jag hem. Konstigt att jag inte har nån hemlängtan, i Oslo hade jag det efter 3,5 vecka haha.

Tur att det är söndag idag och att jag var ledig, för gårkvällen och natten var inte att leka med. Illamående, näsblod och yrsel.
Idag är det bättre men jag känner mig matt. Vet inte om det är något eller om det bara beror på för lite sömn kombinerat med allt för mycket stress och jobb.
Börjar halv 8 imorgon, så jag hoppas jag kan sova inatt.

Har inte gjort nått vettigt idag. Men där ljög jag. Jag har tvättat, promenerat och lagat mat. Men annars inte mycket mer. Planerat lite saker bara.

Skönt att ta en vit helg, laddar som tusan för nästa helg! Då blir det Hardstyle Mania på Førde Hotell! Kommer säkert bli helt galet;)

Tog en massa kort förut när jag var ute på min dagliga promenad. Sol och 5 minus idag.


















'Said I wouldn't call but I lost all control and I need you now'

Nu, för typ 30 minuter sen, kom jag underfund med att man visst kunde se Melodifestivalen live på svt.se. Haha fan då, missade ju allt!
Bara för att jag skrev igår att jag somnar som ett barn på kvällarna så gjorde jag ju inte det igår.. Sista gången jag kollade på klockan var hon 4 och det var lagom kul att veta att klockan skulle ringa två timmar senare.. Men jag tog mig igenom dagen på jobbet ändå. Jag hatar lördagar, ALLA ska fika på lördagar. Det är säkert tre gånger så mycket folk som på vardagar. Men, det är ju en del av jobbet. Slapp i alla fall att stå i kassan, lagade all mat istället, bättre det.
När jag kom hem från jobbet hoppade jag in i duschen - och då gick brandlarmet! Slängde mig ut och virade in mig i handduk och velade mellan att springa ut i snön med enbart handduk eller att slänga på mig kläder och riskera att brinna inne. Tryggt att veta att jag valde det sistnämnda va? Hahah. Men det tystnade efter ett tag, så det var nog bara grannen som lagade mat.
Sjukt seg i huvudet, blir sängen tidigt ikväll!

'Wishing you'd come sweeping in the way you did before'

Vilken känslomässig bergochdalbana det har varit idag! Det började med att jag var pigg, sen blev jag nervös, sen glad, sen förvånad, sen ledsen, sen arg (på mig själv), sen jätteglad. Precis i den ordningen. Helt galet! Kvällen avslutades i alla fall mycket bra. Nu ska jag sova, börjar ju jobba halv 8, här kan jag inte sitta och uggla!


'Reaching for the phone cause, I can't fight it any more'

Somnar som ett litet barn på kvällarna nu för tiden. Men skönt det, vaknar ju utvilad. Idag gick jag upp 9, käkade lite frukost och gick promenad. Börjar jobba om en timme. Men tänkte gå dit lite tidigare och se om jag kan prata lite med chefen.. Om framtiden och sånt:)

I helgen blir det att bara ta det lugnt, känner att det är på tiden haha. Hittills är det bara en helg jag inte har festat och jag har vart här i 7 veckor.. Hrm..

Nu ska jag fixa iordning mig, jobbar till halv 9. Seeegt. Förresten tycker jag att vissa av er är dåliga på att skicka kort/brev ;) Så här kommer adressen igen:
Tilde Karlsson
Lindbøen 5
6800 Førde
Norge

'Dina ögon, de är alldeles för blå, för att det nånsin ska va bra'

Tre dagar avklarade, två dagar kvar till ledighet! Men är bara ledig en dag, sen är det jobb 5 dagar igen. Men sen är jag ledig lördag och söndag, vilket ska bli skönt. Nästa lördag är redan planerad och jag längtar massor! Kommer med säkerhet bli skitskoj!:D

Sitter och gäspar hela tiden. Jag som var så pigg imorse när jag gick upp. Har vart rätt lugnt på jobbet idag. Känns verkligen att man kommit in i det ordentligt nu, allt går liksom på rutin. Om bara magen kunde sluta krångla skulle allt va toppen. Den är uppsvullen 23 timmar om dygnet och jag är hungrig precis hela tiden! Nått är det som är galet.. Har precis tryckt i mig 7 mackor och magen knorrar fortfarande.
Men nu ska jag ut på en promenad för annars somnar jag här!

'Det finns en storm i dina sinnen, kaos på alla hjärtans sjö'

Sov nästan 12 timmar i natt. Verkligen inte likt mig, men gissar att det var välbehövt. Idag har jag mest tagit det lugnt, promenerat, läst bok och uträttat några ärenden. Kommer bli sjukt jobbigt att gå till jobbet imorrn efter att ha vart ledig såhär länge. Ska infinna mig på jobbet om en halvtimma för möte också. Tror anticimex skulle komma och informera o sånt.
Har ätit väldigt nyttig mat idag. Tog liksom det som fanns här hemma. Så det blev ungsbakade morötter och broccoli med tonfisk och majs haha. Måste säga att det smakade riktigt bra!


'Ge mig inga löften, ge mig inte nåra krav, ge mig dock en skuldra då och då'

Alla hjärtans dag idag. Vaknade upp på strålande humör, minst sagt. Hade gärna legat kvar i min varma säng hela dagen, men magen kurrade nått så fruktansvärt och ingen mat fanns här hemma. Så fick bli en tur till affären.
Så förutom att ha ätit en massa har jag mest suttit nerkrupen i sängen och lyssnat på musik. Hanna och jag tog en liten promenad förut och hittade en halvtrasig snowracer i en backe hahaha! Vi var ju bara tvugna att åka ett par gånger ;) Skitkul och livsfarligt måste jag säga haha.

Nu ska jag äta lite mer mat, som det matvrak jag är, och titta på en film. Har förresten fått flera gulliga alla hjärtans dag-sms och ett och annat lustigt sms.. Haha, jag säger då bara det, norrmän alltså...

'Men du, om nån, har väl förtjänat att gå runt i lyckorus'

Vilken härlig dag det har varit hittills! Somnade som ett litet barn igårkväll, inte så konstigt med tanke på att det blev lite för få timmars sömn natten till fredagen. Så jag vaknade 9 i förmiddags och var hur pigg som helst! Åt frukost och stack ut för att kolla brevlådan. Japp, här kommer post även på lördagar. Och jag hade fått två brev!!
Efter det blev det en promenad i solen och ett stopp på Rema1000 för att handla lite mat. Skrubbade ju ur ugnen igår, så idag blir det ungsbakade potatisar, morötter och broccoli med räkröra!

Har hittat en så jäkla skön låt, nämligen en norsk cover på Markoolios Ingen sommar utan reggae! Hahah! Opp o hoppe, ryste rumpen! ;)

'Come on let me hold you, touch you, feel you, always'

Gårkvällen blev jäkligt lyckad måste jag säga. Även om den inte innehöll något kortspel utan istället lite mer alkohol än vad först var tänkt haha. Vi satt alltså på en pub, jag, June och hennes vänner. Hade en del trevliga diskussioner och skrattade hur mycket som helst åt sjuka saker :)

Så nu är jag ledig idag, imorgon, söndag och måndag. Börjar halv 1 på tisdag haha. Helgalet ju. Hoppas det händer lite roliga saker i helgen alla fall!

Igår efter jobbet fick jag för mig att ta en runda på stan - och insåg att det är två och en halv vecka sen jag senast var i en affär! Rätt duktigt måste jag säga. Men igår blev det lite shopping. Man kan säga att jag handlade för 2245kr, men bara betalade 220kr. Handlade med andra ord på rea. Haha helt galen rea. Köpte en mockajacka för 99kr som hade kostat 999kr och ett par jeans för 33kr (ta tre plagg för 99kr) som hade kostat 699kr. Och så en t-shirt, ett linne och en jeanskjol.


T-shirt med snyggingen Dylan från Beverly hills haha;) Och lite halvpösiga jeans.


Jackan. Jag vet, usel bild, men orkar inte ta nån ny nu:P

'Dimman drar förbi för en välkommen vår'

Hinner inte skriva något just nu, ska träffa June om en kvart och sen blir det att sitta på en mysig pub med hennes vänner och inta lite alkoholhaltiga drycker och spela kort!:)

'Den vill knäcka dig varenda höst, och gråa dagar skyndar aldrig på'

Jobbet har flytit på riktigt bra idag. Inte för att jag är överförtjust i att jobba halv 1 till halv 9, dagen försvinner ju helt, men det har varit riktigt okej ändå. Gick upp vid halv 10 och gick morgonrundan, så himla härligt att ta en långpromenad med musik i öronen.
Imorgon börjar jag halv 8 och jobbar till halv 4. Har ansvar för bakverk och salladsbar, det tycker jag är roligast!

Nu ska jag snart krypa ner i sängen, läsa lite och tänka på en person som gör mig glad :)


'Romeo save me, I've been feeling so alone'

Har känt mig lite grinig i två dar nu, men det kan nog bero på att jag känner mig sönderstressad. Ska bli så jäkla gött att va långledig i helgen!
Igårkväll när jag kom hem efter jobbet ställde jag mig och diskade och sen storstädade jag i badrummet. Blev lite irriterad på en grej och kände att jag behövde få ut lite frustration, och vad är då bättre än att städa haha?
Och idag före jobbet stack jag ut på skurmoppsjakt. Blev en från Biltema för 100kr, bättre det än Coop's variant för 355kr!!! HAHA. För en moppjäkel!
Så jag moppade mitt rum och badrummet (det sistnämnda var MINST sagt nödvändigt). Och jisses vad rent det blev! Så nu är det lite fräschare.
Började jobba halv 1 och det har verkligen inte varit min dag idag. ALLT har gått fel. Eller så har det bara varit för att det har vart en massa bitterfittor inne som har gnällt på allt. Varma choklader som varit för söta, beställningar som blivit fel på grund av att de missat att säga vissa rätter de ville ha, mat som tagit slut osv. Baah.
Slutade halv 9 och när jag kom hem fortsatte jag med städningen - tog bort gångmattan i hallen (den satt fast i golvet så jag fick ligga och riva bort mattrester haha) och sopade och skurade golvet, skurade även golvet i köket. Kan nog va därför jag är så trött och stressad hela tiden med, får liksom göra allt..

På torsdag kväll blir det nog lite öl och kortspel med June och hennes kompisar, kan bli trevligt! :D

'I walk through her hills cause she knows who I am'

Dagen har gått rätt segt. Började 11 och slutade 19. Väldigt lite folk och då går tiden sakta. Har haft tankarna på helt andra håll idag. Mycket som snurrar i huvudet, och jag hoppas på det bästa! :)
Imorgon börjar jag halv 1. Ska ge mig ut på jakt efter en skurmopp! Det behövs kan jag lova! Dammsugaren har ju flygit i luften med en smäll, så har sopat hela golvet nu ikväll haha.
Nu ska jag lägga mig och läsa i Grevgatan 22, äckligt bra bok, känner igen mig så jäkla väl i den haha! :D

'A scary conversation, shut my eyes, can't find the brake'

Idag mår jag toppen, ingen söndagsångest här inte! Blev ju lite fest igår då.. Heeelt g-a-l-e-n natt haha;) Men är inte bakis ett dugg. Hur härligt är inte det? Har i alla fall varit och inhandlat apelsinjuice, yoghurt och chips, det är ett måste dagen efter en fest! 

Idag har jag varit här i fem veckor. Känns helt sjukt egentligen. Men trivs hur bra som helst och har lärt känna en massa härliga människor:) Nästa vecka är jag ledig från torsdag eftermiddag till måndag, min första lediga helg!


'Forever, trust in who we are'

Efter att ha mått rätt dåligt ett par dagar nu mår jag äntligen kanon igen! Ooooh, den där pirriga känslan i magen är tillbaka. Har bestämt mig för ett par saker om framtiden och det känns BRA! Chefen är ledig en och en halv vecka nu, men när han är tillbaka ska jag be om ett litet möte och se vad han har tänkt när min prövotid går ut efter sista mars och hoppas att vi kan komma överens om något bra:)

Saknar mamma jättemycket, och ett par andra betydelsefulla personer, men själva Motala har jag inga problem att vara ifrån. Det skulle vara då att jag saknar lägenheten och Stella. Men annars känns det bra, har haft lite hemlängtan i ett par tre dar, men har gått över nu.

Inte lika många som är och handlar på cafét som frågar om jag är svensk, som det var i början. Pratar i stort sett bara norska, så det märks väl inte längre att jag inte är härifrån. Trodde faktiskt inte att jag skulle byta ut svenskan haha, men jag insåg ganska fort att det inte skulle funka att prata svenska, då de har väldigt svårt att förstå. I Oslo förstod alla svenska utan problem, men det är annorlunda här. Anita på jobbet berömde mig igår för att jag har börjat skriva beställningarna på norska haha;)

Hittade ett paket i brevlådan igår - gissa om jag blev glad? Soppor, idominsalva, försvarets hudsalva, ögoncreme och det viktigaste av allt - en 200grams marabou!! :D

'Jag vet ingenting om dig, inte om du ens förstår. Du var tonen från en tid, från en vinter i en stad'



Målades nu ikväll.
Mår lite bättre nu tror jag. Hjälpte med ännu en promenad och prat med mamma i telefon. Känner mig inte riktigt på topp, men det är nog påväg åt rätt håll. Ska bli skönt att jobba imorrn. Känner mig trött i huvudet..

'Put my glasses on, Im out the door - Im gonna hit this city'

Usch vilken seg dag. Måndagsångest. Gillar inte att vara ledig på måndagar. Men har gjort lite nytta i alla fall. Tog mig i kragen och gick till banken för att betala in hyran, kom på igårkväll att den ska vara betald den första varje månad. Har skickat in timrapporten för sista halvan av januari, så jag får lite lön nästa vecka och så har jag ringt till Jobzone för att kolla lite grejer. Sen tog jag en långpromenad. Idag är det lite varmare, 2 minus, till skillnad mot gårdagens 13 minus. Efter promenaden tog jag tag i diskberget. Nu har jag kollat lite på Sunes jul och tänkte snart ta dagens andra långpromenad och slå två flugor i en smäll och stanna till någonstans och köpa frukost till imorgon. Kanske blir lite godis också, kan ju alltid hoppas att det lindrar måndagsångesten lite. Tror att dagens depp beror mycket på allt jag har drömt inatt. Hittade min drömlägenhet hemma i Sverige som jag slog till på haha, i en garderob i sovrummet fanns en jacuzzi! Sen har jag drömt om en massa personer där hemma, antar att det är saknaden som gör sig påmind när jag sover, för i vaket tillstånd har jag ännu ingen hemlängtan. Kanske är just därför jag mår som jag gör idag. Har väl helt enkelt haft för mycket tid att tänka på. Men det känns nog bättre snart! Hoppas på nått roligt i helgen, så man har nått att se fram emot så jobbveckan går lite fortare! Och på onsdag har jag varit här i en månad! :)

RSS 2.0