'Take me through the darkness to the break of the day'

Slog upp ögonlocken för någon timma sedan - kände efter.. NEJ inget bakis idag, gött:D Och märligt, med tanke på gårkvällens alkoholintag;)
Blev medbjuden av Petra och Moa, två svenska tjejer här i Førde, på tacos och party! Det var superkul, trots att jag var hur trött som helst. Jättetrevligt att lära känna lite folk!
Efter förfesten blev det Träskeverket. Jaa, fråga mig inte varför det heter så, men det är alla fall det hetaste utestället här haha.

Nu är jag ledig till tisdag 12.30, wiho. Idag ska jag och Hanna lyxa till det lite och äta tacos. Fast det blir nog kyckling istället för köttfärs. Alla som känner mig väl vet att jag är helt tokig i kyckling ;)

Nej, om man skulle ta sig i kragen och hoppa in i duschen och fräscha till sig lite då.

'Nu kan det vara försent att säga som det är'

Har tagit världens härligaste förmiddagspromenad idag! Snön och minusgraderna är tillbaka, solen skiner och allt är så jädra vackert!! Så himla fint med en massa frost på bergen och solskenet som bländar i den vita snön. Åh.

Sitter nu med en macka i handen och ska snart dra mig mot jobbet. Jobbar senpasset idag och stänger själv. Igår var det väldigt lugnt hela dagen, vi var tre som jobbade och vi hade nästan ingenting att göra. Men skönt att ha det så ibland.

Det har varit en elektriker här på morgonen så förhoppningsvis fixas det med elen snart, så man slipper dra ut varenda kontakt bara för att man ska kunna sätta på tvättmaskinen/vattenkokaren/elementen eller vad det nu må vara, utan att proppen går.

'So take the photographs and still frames in your mind'

Är på bättringsvägen. Känns skönt. Det har regnat hela dagen och blivit en massa slask. Vill åtminstonde ha ett par minusgrader och lite lite snö. Idag har jag tvättat två maskiner, tagit två promenader X en timma, läst ut Carolina Gynnings bok Ego girl och blivit så sugen på att måla att jag äntligen stack och köpte lite konstnärsmaterial. Det resulterade i Paris by spring nu såhär på kvällskvisten. Vet inte om jag blev nöjd eller inte, slarvade lite eftersom jag är så otålig och vill få klart bilden fortast möjligt.


Lyssnade bland annat på Melissa Horn förut när jag var ute och promenerade. Texten i hennes låt 'En famn för mig' passade så väldigt bra idag.

Här finns så mycket vackert som jag inte kan se. Jag drar mig sakta undan och solen följer med. Jag vet vad jag behöver och jag stannar där jag är. Det regnade idag och det finns en mening med det. Jag tror att jag har valt nått som inte gör dig väl och om du inte saknar mig så har du dina skäl. Men älskling flyg till mig, jag vill att du ska se, att det regnade idag och tackar dig för det.


'It rains when you’re here and it rains when you’re gone'

Riktigt jobbig dag, har feberyrat kring fritöser och stekpannor. Stått i kassan också, medans ögonen rann och jag motade nysningarna. Jag som aldrig blir sjuk har åkt på en rejäl förkylning. Men imorgon är jag ledig, då ska jag bara ta det lugnt. Och betala räkningar. Guud vilken rolig dag jag har att se fram emot haha.

Köpte 5 meter tyg för 35kr igår. Så nu har jag nya gardiner och överkast i min favoritfärg! Wie, snyggt eller hur? ;) (Vykorten som pryder min vägg får gärna bli fler hoho) ;) 


'Do you know what's worth fighting for'

Måndag morgon. Ledig idag. Vaknade upp med nästäppa, halsont och huvudvärk. Hääärligt, verkligen. Jobbar 12.30-20.30 imorgon, så tills dess ska jag väl kunna friskna till.
Jobbade 10 timmar i lördags, gött med extra lön, samtidigt som det var huuur stressigt och jobbigt som helst. Har i alla fall varit en underhållande helg och igår blev det en pizza som belöning. Helt sjuka priser. En pizza kostade runt 120-150 nok, vilket blir nästan 200 sek! För EN pizza! Mamma mia.



'You were feeling like a pimp round your lame friends'

Kul dag på jobbet, har fixat med kakor och bakelser. Eller ja, mitt jobb fuskar ganska rejält. Så jag har tagit ut tårtor ur frysen, skurit upp i delar och lagt på ett fat - klart! Slutade halv 4 och sprang till en bankomat haha! LÖN! Göttans! Och hur mycket pengar har jag gjort av med idag då? INGENTING! Lite duktig kan jag minsann vara.

Sen efter att Hanna fick jobba över så möttes vi upp (har ju bara en nyckel!) och gick hem. Hannas dator ville inte koppla upp sig på Internet (vilket hade sin förklaring, fel lösenord!) så hon satte sig vid min en stund och jag tog en långprommis.

Ikväll har Thomas gjort oss sällskap. Han är förjäkla rolig och snäll, han hade köpt smågodt till oss (lösviktsgodis haha). Har skrattat åt en massa norska ord och lärt honom endel (fula) svenska ord haha;)

Nej nu måste jag faktiskt sova, börjar ju halv 8 imorrn! Uschan.

'The sun will come on through, It's gonna shine for you'

Mötte upp Hanna igår vid bussen tidigt på morgonen. Jäklar vilken packning hon hade! Vilket jädra ståhej vi hade med att få upp dom för trapporna här hemma haha. Men det gick bra tillslut. Gick och handlade lite frukost och sen tog vi en liten tur på stan och jag visade henne runt. Började jobba halv 1, det var rätt segt. Inte alls mycket folk = lite att göra = dagen går mycket långsammare. Jobbade stängning själv för andra gången. Tycker det funkar riktigt bra.
Var och hämtade mina 1500-kronors skor och 500-kronors byxor också, som jag ska ha på jobbet, haha, göttigt! Men igårkväll när jag kom hem så hade jag så oerhört ont i kroppen. TROTS mina så hiiimla bra och fotriktiga skor. Men men, det kanske tar ett tag innan fötterna vänjer sig vid dom.

Idag har jag vart ledig, så jag hjälpte Hanna på skattekontoret. Sen tog vi en till runda på stan och så hem och käka lite och så började hon jobba kvart över tre. Slutar vid kvart över 11, så hoppas det har gått bra idag!
Jag blev lite rastlös och gav mig ut på promenad. Gillar att jag är så envis. Tittade inte på nån karta, utan bara tänkte att jag skulle gå lite varstans, men VÄGRADE att vända och gå tillbaka samma väg jag kom ifrån. Vilket resulterade i en väldigt lång promenad. Men med bra musik i öronen klarar man vad som helst. Och jag hittade rätt väg tillslut!

Måste bara skriva hur förvånad jag är över hur bra jag mår! Har inte känt mig såhär bra på så himla länge! Ny omgivning, nya människor, äntligen ett heltidsjobb. Det känns som att jag andas en annan luft. Gud vad allt känns fantastiskt! På de här få veckorna jag har varit här känns det verkligen som att jag har växt i mig själv, jag har en annan syn på saker och ting. Jag har en bubblande känsla av välmående i magen hela tiden och och jag är så nyfiken på vad framtiden har att erbjuda!


'I don't know how, but suddenly I loose control'

Vad konstig den här dagen har kännts. Känns som jag har varit ledig hela dan. Vilket är märkligt, eftersom jag jobbat 07.30-15.30. Förmiddagen rusade förbi fort som bara den! Helt plötsligt var klockan halv 1 och jag tog lunch. Men från 1 till halv 4 var det seeegt. Fick i alla fall massor med beröm från chefen att jag gjorde fina mackor, vad glad jag blev! Har haft ansvar för att göra ALLA mackor i två dar nu, och det är inte lite mackor kan jag lova. Tar ungefär 5 timmar.

Efter jobbet gick jag hem och fixade lite och sen gick jag en sväng till stan och provade ut ett par byxor och skor i en sportaffär som jag ska ha på jobbet. Men la bara undan grejerna, ska ringa till chiiifen imorrn och fråga om det finns nån prisgräns haha, byxorna kostar 500kr och skorna 1500kr! Men han sa att jag skulle ta ett par riktigt bekväma skor, eftersom man står upp hela dagarna. Så får se.

Sen gick jag till H&M, bikbok och Cubus för att se vad jag ska spendera lönen på på fredag;) Nej vars, det blir bara lite smink och annat smått och gott! Hittade lite på Cubus nu som jag inte kunde låta bli; en svart redigt snygg kavaj, förr 399kr, nu 50kr!! Och tre par leggings för 10kr/st.
Och så skulle jag handla lite mat, men hittade inte brödet jag ville ha, så jag köpte bara kanelgifflar och gick hem och tryckte i mig dem haha.

Nu är nog Hanna framme i Oslo, hoppas det går bra för henne att hitta bussen:D Ska hämta henne vid 7 imorgonbitti, får se om Thomas orkar masa sig upp och skjutsa oss, annars får vi gå dom 150 metrarna;)

'Jag vaknade imorse av ett dån. Köpenhamn stod och bankade på dörren och vilsenheten skrämmer inte längre'

Dagen har bara flugit förbi, tyckte det var morgon nyss och jag var alldeles för trött för att gå upp. Men likt en zombie tvingade jag mig själv, skulle ju jobba, så hade inte mycket annat att välja på. Men det var rätt lugnt idag, inte så mycket folk som ville fika. Efter jobbet gick jag till Rimi och hämtade ut mina böcker som jag beställt. Nu ska här läsas, wiho!
Sen när jag kom hem skrubbade jag badrummet riktigt ordentligt igen, måste ju va fint nu när Hanna kommer på onsdag:D
O så hamnade jag här, framför datorn. Är ruskigt trött. Men kan bero på att jag bara sov lite mer än fyra timmar natten till söndagen haha. Och igår var jag riktigt söndagsbitter. Och det kan i sin tur bero på att jag fått i mig alldeles för lite flöt. Jag tillhör nämligen dem som stenhårt tror på att bakisångesten dämpas lite av en redigt flötig pizza eller liknande. Och jag hade bunkrat upp i frysen med Billys. Men när jag skulle värma den i micron var jag nära på att få psykbryt. Det hela slutade med att jag kastade pizzan i soporna, för efter 10 minuter på högsta effekt i micron var den fortfarande stenfrusen. Med andra ord - micron skulle kunna kastas ut genom köksfönstret. Och ugnen ger jag mig inte på igen, sist jag gjorde det luktade det bränt här i två dygn haha. Sen finns det ju heller ingen konservöppnare här, så mina tonfiskburkar bara glor på mig och hånflinar.. Jaa, ni hör ju, riktigt sur och bitter var jag igår haha. Så det fick bli inget mindre än... Varma koppen och macka! Inte vidare bakismat..
Det är ju en jäkla tur att jag får ett mål om dagen på jobbet, äter som en häst då;)

Har precis pratat lite med mamma och Nelly, de har grävt fram lite plagg ur garderoben och annat smått & gott som Hanna tar med sig till mig, hur snällt är inte det?! TACK HANNA!:D

Ja just det, för er som vill göra mig jätteglad går det bra att skriva en rad till mig, och skicka till denna adress:
Tilde Karlsson
Lindbøen 5
6800 Førde
Norge

:D

'A little small talk, a smile and baby I was stuck'

Kan väl börja med att skriva att gårkvällen blev ett minne för livet! Så jäkla lyckat! Vi började hemma hos en kompis till June med öl, cider och gitarrspelande män. Det var hur trevligt som helst, och det var precis som jag trodde, det var lättare att förstå språket efter några cider hahah! Hade ett par intressanta diskussioner och ögongodis att se på;) Vid 23-tiden gick jag och June mot stan där vi satte oss på en pub och blev bjudna på drinkar.
Sen kom Junes vänner dit och vi hade skitkul! Kvällen avslutades på ett ställe som liknade Harrys typ, med en massa dans (jag blev uppdragen på dansgolvet av en snygging, haha). Hade dessutom lovat mig själv att inte skicka fyllesms till en viss person, men det var faktiskt han som började haha.

I alla fall - en MYCKET lyckad kväll! Idag har jag tänkt att bara stanna i sängen med film och gottis. Kanske en liten promenad sen också.

På onsdag kommer Hanna hit och ska jobba, det kommer bli så himla roligt! :)

'And my destination makes it worth the while'

Jag måste bara börja inlägget med att svära lite, men FYFAN vad stolt jag är över mig själv haha! Idag har jag stått i kassan HELA dan. Dessutom har jag börjet snakke norsk hoho:P Sen ett tag på eftermiddagen hade jag ensamt ansvar om både kassan och matlagningen. Och imorgon ska jag tydligen jobba stängning själv? Wihoo. Jobbar 14-20.30 imorgon och 08.30-16.30 på lördag. Sen efter jobbet blir det PARTY!!!
Så idag efter jobbet har jag flängt runt på stan i jakt efter en klänning. June sa nämligen att vi skulle ha klänning på oss, eftersom att hon och hennes kompisar alltid har som roligast när de har klänning haha! Och man vill ju inte ha tråkigt liksom. Men jag hittade inte nån klänning, så det fick bli ett långt linne på rea:) Så imorgon innan jobbet så ska jag köpa lite öl och eventuellt cider, beror på vad det kostar, men antagligen är det dyrt. Trodde man kunde köpa det på Vinmonopolet, men man måste gå till Ölutsalget haha. Rörigt. June frågade vad Vinmonopolet hette på svenska och innan jag hann svara sa Anita: Det vet jag, det har jag sett på Wallander!! Systembolaget! Och sen var de nära på att dö av garv, de tyckte det var så fånigt namn. Haha som att vinmonopolet låter bättre då, låter ju som ett spel hahaha;)

Ska bli så jäkla roligt, jag är så himla taggad!:D Man vill ju inte gärna sitta här på rummet och bara ruttna, jag är ju här för att ha the time of my life, så fuck att bara snåla och ha tråkigt, jag kommer kunna spara massa pengar ändå:D

Hmm, har räknat lite faktiskt, sen jag kom hit har jag gjort av med följande:
70kr på mat
130kr på saker till "hemmet". Har faktiskt fått det riktigt fint här för den lilla summan!
99kr för ett par skor jag föll pladask för. 99kr för en fleecedress eftersom jag inte fick plats med nåra "myskläder" i resväskan. Och 99kr för ett linne som jag ska ha som klänning på lördag.
Tycker inte man kan klaga på dom utgifterna för 10 dagar!
Och som sagt, jag har åkt hit helt själv, vilket inte många andra skulle klara av, så jag tycker man får unna sig lite! :)

Kan ju ta och visa vart jag befinner mig! Röda stoppskylten är Oslo och den gröna startskylten är alltså Førde! Dubbelt så långt som från Motala till Oslo.

'And here we go again, we know the start, we know the end'

Jag har varit riktigt hurtig på min lediga dag. Fixat norskt bankkonto, växlat pengar, fixat med en present, gått två ordentliga långpromenader och sprungit i affärer. Ändå har jag hunnit mysa i min (nya!) fleecedress (haha) med godis framför OC på datorn. Hittade alltså en fleecetröja och fleecebyxor på rea idag, hur mysigt är inte det? Haha:D
Dock har jag inte hittat nått annat kul i klädväg. Trots all rea. Men tur är väl det, ska väl kanske spara de sista slantarna jag har nu innan jag får lön.
Imorgon efter jobbet ska jag kika efter lite acrylfärger och sånt, känner mig väldans kreativ. Fick ju sådant i julklapp men det kunde jag ju inte släpa med mig.. Tror det kan bli rätt fint här med lite konstverk på väggarna.
Börjar 07.30 imorgon så det är väl dags att stänga av datorn nu och sova.

Det blir väääldigt många bilder på berg, jag vet, men det finns inte mycket annat att fota här;)

'Now, I can't behave, I feel it in my feet on the streets'

Fyyy vilken onyttig dag jag haft idag. Är sprickfärdig just nu. Till lunch på jobbet tog jag en club sandwich med maaaassa majonnäs, bacon, pommes och kyckling! Gott just då, mindre gott att må illa och ändå behöva jobba vidare. Sen fick jag med mig lite wienerbröd och bullar hem, som jag har tryckt i mig nu. Blir galen på mig själv, kunde ju inte ha ätit tills jag var mätt? Haha, näe, mosa in allt på en gång!
En sparade jag faktiskt, kanske blir frukost imorgon?;) Börjar halv 1 och slutar halv 9 imorrn. Segt, jag börjar hellre tidigt!

Men sen är jag ledig på onsdag, då ska jag fortsätta springa i affärer haha. Vill hitta ett par gardiner och en matta, sen är det nästan färdigfixat här. Köpte plastblommor (haha, jag tar bara död på riktiga blommor) och doftljus förut.
Beställde lite böcker igårkväll, från norska adlibris, som jag hoppas kommer i veckan. Carolina Gynnings bok bland annat. Och två böcker för att de var snygga, hahaha, hoppas innehållet är bra med! Kan ju tillägga att böckerna är på svenska:P

Idag har det varit riktigt varmt ute, 6 minus. Hahah kan inte minnas att jag nån gång förut har tyckt att 6 minus är varmt, men när man nu har haft 20 minus ett par dar så är helt plötsligt 6 minus rena rama sommaren;) Inne är det 23 grader och jag är typ överlycklig! Hyresvärden var här för en stund sen och installerade nytt brandlarm. Skönt det, litar inte riktigt på dessa element. Och tur är det väl att elen ingår i hyran, annars kunde det ha blivit dyrt!

'And you know that I need you'

Tänkte bara skriva ett par rader innan jag sticker iväg till jobbet. Gick det bra när jag skulle handla? Kom jag hem med vad jag skulle? Hum, nej. Det blev ett par skor.. Högklackade dessutom. Ska jag glida runt med dom i snön? Men jag kunde inte låta bli, 99kr! Haha :D



'Velvet ropes and guitars, yeah 'cause you're my rockstar'

Köpte mig en termometer igår efter jobbet och fick en smärre chock när jag tittade på den igårkväll. 14 grader. Idag har det varit 12,5 grader.. INNE. I rummet jag inte använder är det 2 minus!! Haha sjukt! Men nu på kvällskvisten hittade jag ett till element som jag kopplade in. Väntade spänt några minuter på att säkringen skulle gå. Men det verkar funka! Nu är det 20 grader här inne! :D Men ärligt känner jag mig nästan lite febrig, inte alls van vid denna hetta! Haha.

Igår var helt klart den stressigaste dagen hittills. Alla skulle fika. Så jag var helt slut när jag kom hem. Köpte i alla fall med mig chips och choklad. I brevlådan väntade ett paket från mamma med godis, brev och ett par stickade tossor från Essan!

Tog en långprommis förut, hittade Plantagen (eller ja, Plantasjen, haha), Biltema och Jysk, men det var ju stängt idag. Dit ska jag en sväng imorrn och titta om jag hittar lite fint så det blir lite hemtrevligt här, börjar inte jobba förrns 2. Till Nordea måste jag också, och öppna ett bankkonto, så jag kan få lite lön:D

Nu när värmen börjar ordna sig känns det helt klart bättre. Har ingen hemlängtan alls! Dessutom är det skönt att åka iväg, då vet man vilka som betyder något där hemma.
Och för er som vill hälsa på: Tåg Motala-Oslo (6 timmar) kostar mellan 150-400kr. Flyg Oslo-Førde (55 min) kostar mellan 395-600kr. Gratis boende får ni här, så kom kom kom:D Ring mig på 004799864264 ;)

'Are you the hero of my dreams?'

Sovit väldigt gott i natt. Det är så varmt under täcket. Värre är det om en fot råkar sticka fram under täcket, då fryser den till is. Nästan alla fall. Har elementet på högsta värmen och proppen har inte gått på nästan ett dygn. Men det är kallt ändå, riktigt dåligt isolerat är det! Så jag får helt enkelt hoppas att kylan försvinner snart, vanligtvis är det mellan 5 plus och 3 minus här, men nu är det nog närmare 18 minus. På söndag ska det bara va 14 minus, wohoo, hoppas det fortsätter åt det hållet;)

Börjar halv 1 idag och slutar halv 9. Sen börjar jag halv 8 på lördag, så det blir bara att sova när jag kommer hem. Ska se om det går att titta på Let's dance på tv4play först bara!

Igår var jag ju ledig så jag tog en långpromenad för att försöka lära känna stan lite grann. Kollade upp lite jobb åt Hanna, här finns det jobb överallt! Sitter lappar i affärer och fönster och överallt! Inte som i Sverige precis;) Skulle va så kul om hon fick ett jobb och kom hit!:D
Sen blev det en sväng på stan, hittade tre jättefina ringar på H&M för 10kr/st, plus en jättegod bodylotion för halva priset haha! Sen provade jag en massa fina plagg på Vero Moda, bland annat en underbar klänning, men den fanns bara i M och var lite för stor. Hittade alla fall mitt favoritbröd i en mataffär, som jag jämt köpte när jag var i Oslo. Kostar bara 5,50 för en hel limpa! Haha:P

Nu ska jag äta frukost, sen ringa Tor på Jobzone och se om jag ska komma förbi med skattekortet innan jobbet. Ha det så bra alla där hemma!:D



'Does anybody know what we are lookin' for?'

Tredje dagen på jobbet. Språket börjar ge med sig litegrann. Jag har lärt mig massa nya ord. Gissa vad rundstycke med kviteost är?
Har i alla fall stått mycket i kassan, så det ska väl snart gå som smort det där med språket..

Imorgon är jag ledig! Ska sova ut ordentligt sen gå till skattekontoret och fixa med skattekortet. Har konstigt nog inte speciellt mycket hemlängtan, mer än att jag saknar mamma och nåra andra sötisar.

Ikväll skulle jag följt med min jobbkompis June och hittat på nått med hennes vänner, men jag kände att jag var alldeles för trött, så det får bli nästa gång! Har ju inte riktigt hunnit ta det nått lugnt sen jag kom hit. Fick i alla fall besök av Thomas ikväll, han fixade med mitt element (men nu strular det igen ändå haha) och visade lite roliga saker på datorn och drev lite med mitt svenska uttal. Men jag slog lite på honom och sa att hans jäkla norska inte var mycket bättre. Rolig typ det där :)

Sikringen popper

Jaha, då börjar denna dagen också lida mot sitt slut. Gick bra på jobbet idag med, har fått göra lite maträtter och latte och varm choklad o sånt. Det roliga är att de inte gör varm choklad på kakao eller oboy. Nej de blandar chokladsås och mjölk hahah! Gött.

Men jag blir så jäkla irriterad på norska språket!! Fasen vilken svår dialekt det är här! Eller dialekt o dialekt, det är ett helt annat språk med andra ord! Fattar verkligen ingenting, vilket är lite jobbigt när jag ska stå i kassan haha. Stackars människor, fattar inte varför jag inte förstår dem. Men men, det kommer väl med tiden hoppas jag.

Kallt är det också. Som fanken! Ute är det väl nästan 20 minus nu och inne kanske.. 16-17 grader? Men jag ska få hjälp med det imorrn så jag slipper frysa. Proppen går, eller sikringen popper, som man säger här, så fort jag höjer värmen på elementet..

Börjar 07.30 imorgon också, sen är jag ledig på torsdag! Ska bli skönt med sovmorgon. Sen jobbar jag fredag och lördag. På fredag ska det bli 30 minus här, gud så härligt eller inte.

Första dagen på nya jobbet

Vaknade kl 8 imorse, kallt som satan var det. Men jag tog mig upp, åt frukost, klädde på mig och gick mot min första dag på jobbet! Kom dit, blev visad runt och skrev på papper och fick nycklar. Sen blev jag satt i arbete direkt. Har gjort mackor av alla dess slag, diskat, stått i kassan (!), jag som tänkte be att få slippa det de första dagarna tills jag kommer in i språket;) Men det gick bra och i slutet av dagen stog jag själv i kassan! Kassan är jättelätt, och det är ju för jag har kassavana både från Med eller utan och turistbyrån. Jobbigt med konstiga ord bara. Många som beställer svele. Vad är det liksom?! Haha, så nu har jag lärt mig nått nytt, det är typ som en pannkaka med nån ost emellan. Jättevanligt i Norge.

Lite missar gjorde man väl.. Slog sönder ett glas, kom åt lysknappen så hela restaurangen blev mörk (haha!), sprutade mjukglass över hela golvet när jag skulle göra glass.. Men som tur var skrattade de bara åt mig;)
Börjar 07.30 imorrn och jobbar till 15.30. Då blir det en sväng i lite affärer!

Tittade lite smått i affärerna i gallerian förut, hittade en vas, duk och tre fina ljus för sammanlagt 30kr, haha, kap! Måste ju få upp mysfaktorn här!
Nej nu ska jag nog sova snart. Blir förövrigt så himla glad när folk säger att de vill komma o hälsa på! Betyder jättemycket! Visst ska vi åka pulka hela dagarna och festa hela kvällarna Lenitha?;)

Lite bilder


Mitt rum


Badrummet


Köket


Hallen


Där inne i "garderoben" i väggen är duschen!

Førde

Då var man äntligen framme! Kom hit med bussen 7 imorse och blev då upphämtad av hyresvärden och skjutsad till mitt boende. Bäddade iordning och la mig för att sova en stund, fick nämligen bara sammanlagt 2 timmars sömn på bussen, i 10-20 minutersintervaller.. Vilken jäkla skräckfärd alltså. Det spelar ingen roll att jag aldrig har flygit i hela mitt liv och att jag är skiträdd för att flyga själv, när jag åker hem härifrån om några månader så blir det utan tvekan flyg!!
Trodde mormors man överdrev lite när han sa att vägarna som slingrar sig runt alla berg och som stupar flera hundra meter rätt ner över vatten och dalar knappt har några räcken. Men det gjorde han inte. Räckena var väl ca en halv meter höga. Som att inte bussen skulle kunna vippa över kanten när som helst i kurvorna? Dessutom var vägen täckt av snö och jag tyckte chauffören körde lite väl fort.. Nej usch, det gör jag inte om!

Så jag gick och la mig vid 8 och gick upp 11. Har vart ute på en promenad och det är mycket fint här! Köpte skithuspapper också haha;) Är dock inte riktigt 100 på boendet, ser mig nog gärna efter nått annat. Alternativt köper hem en massa skurmedel och sånt haha. Inte världens bästa standard, men ett till element skulle jag få, lite kallt.. Men å andra sidan duger det ett tag ju.

Känner mig otroligt seg, har bara sovit 6 timmar på två dygn. Så jag hoppas jag kan sova i natt så jag är redo för nya jobbet!


Hittade köpcentret där jag ska jobba.


Vart man än tittar så ser man bara berg!

Resan till Oslo

Jaa vart ska man börja? :) Det har vart en lång dag. Vaknade vid 7 efter att ha fått ca 3-4 timmars sömn. Blev skjutsad ner till tågstationen av Petra, där hon, mamma, Essan och pappa vinkade av mig. Det blev lite känslosamt där ett tag;) Men det gick bra när jag väl kom på tåget. 
Efter ca 40 min var det byte i Hallsberg. Sen gick tågresan mot Oslo väldigt fort tycker jag. 4 och en halv timme tror jag det tog, men jag hade musik och tidningar som jag fördrev tiden med. Somnade tyvärr ingenting och det känns nu! Men då lär jag ju somna på bussen.

Har vart runt lite överallt i Oslo nu. Karl Johan, Aker brygge, Operahuset och så lite gallerior o sånt. Så himla fin stad! Men jag gillar den mer sommartid;) Ruggigt kallt är det här i alla fall. Nu ska jag snart gå och hämta ut mina väskor som jag har låst in och så ska jag gå och sätta mig nånstans och läsa tidningar. 3 timmar kvar innan bussen går.. Uh.

Måste säga att det finns en hel del läskiga människor här på Sentralstatjonen.. Men som tur är så är det många vakter här.

Imorrnbitti kommer jag alltså fram till Förde, så troligtvis kommer jag kunna fixa med Internet till min dator under dagen. Spännande det ska bli att komma fram! :)

Snart bär det iväg..

Sitter nu i soffan och försöker varva ner. Dagen har varit minst sagt stressig. Tåget går om ca 7 timmar, men jag skyndar inte i säng för att ändå bara ligga och stirra i taket. Kommer troligtvis inte att få speciellt mycket sömn i natt, men somnar säkert en stund på tåget.

Tåget går alltså 08.29 från Motala, med byte i Hallsberg. Är framme i Oslo ca 20 i 3. Sen har jag ett par timmar att slå ihjäl, men det ska nog gå! Bussen från Oslo går så sent som 22.05 och är framme i Förde 06.55. Så jag hoppas innerligt att det är en riktigt bekväm buss så man kan sova! Väl framme blir jag upphämtad av hyresvärden som visar vägen till mitt lilla boende. Sen har jag hela söndagen till att utforska staden. På måndagmorgon börjar jag på nya jobbet! :) Är skitnervös!

Väskan blev färdigpackad vid 10-tiden ikväll haha. Har haft mamma och Nelly här i ett par timmar, det var himla bra! Pastasallad med kräftstjärtar är klar också. Likaså mp3;n med en MASSA bra musik! Ja, det ska nog gå bra det här.

Kommer sakna mamma väldigt väldigt mycket!!


RSS 2.0