'Memories seem like so long ago, time always kills the pain'

Sitter och väntar på att klockan ska bli 10 så jag kan börja jobba. Jobbar till 18 idag och halv 9 till halv 5 imorrn. Sen är jag ledig till nästa tisdag, och det ska väl bli skönt med tanke på att chefen har sagt att det kommer bli sjukt stressigt de här dagarna innan påsk. 
Gick upp 7 imorse för att hjälpa syster till flygbussen, så nu är jag ensam här igen och det känns precis lika vemodigt som jag hade väntat mig. Har till och med sovit riktigt dåligt inatt på grund av det.. Men jag får stå ut till sommaren, tror att det blir bättre om några dar när man har vant sig igen. Det tråkiga är ju att jag är långledig snart, men får väl försöka hitta på saker att göra ändå!

'At the end she said to me: Why are you here, with the autumn leaves?'

Det har varit helt underbart att vara ledig i två dar. Det behövdes. I måndags kväll var det personalmöte, det skulle ha tagit en och en halv timma, men vi blev kvar i över tre timmar haha! Fast då ska väl tilläggas att det planerades lite kring en personalfest;)

Igår var jag snäll storasyster och överraskade med nygräddade pannkakor med sylt och glass till frukost! Sen tog vi ett varv på stan och jag inhandlade tre rosa plagg för 50kr/st. Mycket nöjd! Och idag invigde jag mina nya vårskor. Solen har skinit idag med, så himla härligt! Längtar massor efter riktig vår och hoppas innerligt att vi slipper mer snö!

Nu ska jag och syster snart ta en nattpromenad, jag börjar inte förrän halv 1 imorrn. Och innan det ska vi kolla in en ny klädaffär som öppnar imorgon. Tror jag kommer bli helt salig för det är förmodligen en butik i min smak!

Nästa vecka är det påsk, vilket innebär mycket ledighet i och med alla röda dagar. Till skillnad från Sverige så är även skärtorsdagen röd dag här, så jag blir nog ledig från onsdag till tisdag om jag inte behöver jobba påskafton.

Och till sist - imorgon är det våffeldagen och jag tror jag blir deprimerad på riktigt. Jag ÄLSKAR våfflor! Men har inget våffeljärn här..





'And lately I’ve been trying not to fall apart'

Då var det ett par dagar sen sist igen. Har jobbat varje dag sen vi kom hit, så det var skönt med en ledig söndag! Idag har solen varit framme hela dagen och regnet har hållt sig borta! Över 10 grader ute och nästan all snö har smällt bort. Har vart ute på två promenader och invigt två olika vårjackor. Men det var så varmt att jag var tvungen att ta av den ett tag. Med andra ord; jävligt härligt med lite vårkänslor! Hoppas bara att det håller i sig så det inte kommer mer snö. Imorgon blir det jobb igen sen är jag ledig i två dagar!
Har sovit lite dåligt inatt, men får skylla mig själv, får väl stänga av mobilen på nätterna haha;)

'There's no halo 'round my head'

Inte hunnit skriva något här, har haft fullt upp sen i söndags. Det blev en stressig dag minsann, men det mesta hann jag med. Lyckades också fastna med bilen i isen på gatan hos mormor, väldigt lyckat haha! Syster och mormors man fick knuffa på, men det tog 20min innan jag kom loss;) Skitvolvo säger jag. Sen på måndag morgon började den sega resan tillbaka. Det värsta är ju väntetiderna mellan tågen och sånt. Men det gick bra, tågresan mellan Hallsberg och Oslo är så härlig, flera timmar att bara lyssna på musik, äta och bläddra i tidningar haha:P Väl i Oslo tog vi tåget ut till Gardermoen. Vad stort det är! Det är faktiskt större än Arlanda. Vi checkade in och kom igenom säkerhetskontrollen och efter att ha gått i en evighet (haha, stort som sagt!) kom vi fram till vår gate. Såg en Motalabo som jobbade där, ibland är världen bra liten. Det roliga är väl att flygsällskapet vi åkte med säger att de har europas mest punktliga flygbolag.. Haha, jag har flygit två gånger i mitt liv och med just detta flygsällskap. Första gången 50 min försenat, andra gången 30 min försenat;) Men vi kom fram tillslut alla fall. Kan ju också tillägga att det var läskigare att flyga denna gång, när man såg hur små husen och vägarna var där nere! Sist jag flög var det ju bäcksvart.. Men jag kan ändå inte låta bli att titta ut haha:P Fick ett par bra bilder också! Igår och idag har jag jobbat hela dagarna. Har också vart med syster litegrann för att söka jobb till henne. Och för att kolla eventuella jobb till mig med, vet ju fortfarande inte riktigt hur saker och ting blir, men har endel idéer och tankar kring det :)

Sista dagen i Sverige

Vaknade precis, har sovit så himla skönt den här veckan! Idag har jag mycket att stå i, tåget tillbaka till Norge går tidigt imorrnbitti, så det blir att packa och fixa idag. Men jag slipper åka själv, lillasyster har bokat biljetter och följer med mig imorrn :) Det blir bra!

I torsdags var jag ju hos läkaren igen, och det gick mycket bättre denna gång. 7 rör blod, 15 prover och 2 mediciner till skillnad mot onsdagens läkarbesök då det inte hände ett jota. Men provsvaren kommer inte förrän om nåra veckor.

Och i fredags tog jag bilen in till Linköping, kikade på Ikea och i lite affärer, hittade lite smått och gott! Sen var jag på sminkkurs på Make up store, det var skitkul! Kommer jag lätt göra igen. Sen stressade jag hem och började förbereda för min Hawaiifest! Det blev två olika bålar, två olika snittar, frukt i choklad och kokos osv :) Sen kom folket, vi korkade upp, skålade, skrattade och hade det riktigt trevligt. Sen blev det utgång. En riktigt bra kväll med andra ord! :)

Nej nu måste jag fortsätta packa, fixa musik till mp3n, åka och handla lite mat till resan, och försöka hinna träffa alla en sista gång innan jag åker. Kommer hem till slutet av maj igen!

'I used to rule the world'

Sitter i mammas kök med Nellys dator. Internet funkar inte hemma hos mig.. Har i alla fall fixat en massa idag inför min födelsedagsfest med Hawaiitema imorgon!:D Kommer bli så jäklarns bra!
Nu ska jag till vårdcentralen IGEN. Var ju där igår, men fick en så jäkla nonchalant läkare som klämde lite på magen och sa att det inte var något fel. Nehej, magen bara svullnar upp till gravid-i-sjunde-månaden-storlek och det är inget fel? Plus att det ser ut som att jag har påssjuka för att ansiktet är så svullet, men nej, det är inget fel, ingenting jag är allergisk mot eller så, nej då.
Men idag har jag i alla fall fått en svensk läkare, så hoppas på bättre tur denna gång.

Den jävliga resan..

Då var man hemma i gamla Motala igen då:) Känns fortfarande lite märkligt.. Och vilken djäluvsk resa.. Jobbade till 7 måndag kväll, stack hem och hämtade resväskan och gick till flygbussen. Kom till flygplatsen och checkade in FÖR FÖRSTA GÅNGEN i mitt liv, har ju aldrig flygit förut! Men jag var inte ett dugg nervös, bara förväntansfull.
Dock fick jag lite smått panik när de ropade ut i högtalarna att flyget skulle bli försenat. Och jag som redan hade snålt om tid från Gardermoen till centralstationen. Efter 40 min kom flygplanet i alla fall och vi skuttade på. Sen tog det ytterligare 10 min innan vi startade, så sammanlagt blev vi 50 min sena.
Men själva flygresan var hur rolig som helst haha! Dock var det ju mörkt ute så man såg inget. Och planet var inte större än en buss! Såg precis ut som en buss innuti, två säten, mittgång och två säten till, fast lite kortare än en buss och trängre! Så det var lite skakigt ibland haha.
Vi kom till Gardermoen 22.30 istället för 21.40. Men jag skyndade mig att hämta min väska och hoppade på flygtåget i hopp om att jag skulle hinna med min buss ändå, som gick 23.00.
23.05 var jag på centralstationen.. Snacka om surt!!
Men jag tänkte bort det och gick för att köpa första bästa biljett till morgonen därpå. Förklarade allt om förseningen för damen i biljettdisken och sa att jag ville köpa en ny biljett. Visst, sa hon, men sen får du ta in på hotell, för vi stänger mellan 1 och 4.
Då kan vi snacka om att jag fick panik. Hotell?! Det hade jag verkligen ingen lust att lägga en massa pengar på. Så mitt enda alternativ var att åka tillbaka till flygplatsen och sitta där tills centralstationen öppnade igen.
Blev en rätt seg natt kan jag säga, kunde verkligen inte sova. Köpte lite mat i en kiosk och fick flera uppmuntrande telefonsamtal från en norrman haha;) Så natten flöt på relativt bra ändå.

Tidigt på morgonen sökte jag upp folk från SAS för att se om jag kunde få ersättning för de biljetter jag betalat men inte kunnat åka med, fick svaret att jag kunde maila och berätta allt, men att de inte trodde att jag skulle få något. Surt..

Åkte till centralstationen och bokade ny biljett hem och hoppade på tåget 07.26. Så var hemma i Motala halv 2 och eftersom INGEN visste om att jag skulle komma hem så bad jag Petra komma och hämta mig vid stationen och så åkte vi hem till mamma som fyllde år, och överraskade henne;)

'You can be a sweet dream or a beautiful nightmare'

Helt okej bakisdag med filmer (Tomten är far till alla barnen och 27 dresses) och mat i form av pyttipanna och en kycklingciabatta från jobbet. Och så lite choklad på det, såklart. Men i veckan måste jag verkligen ta mig i kragen och gå till en läkare. Har ju tidigare klagat på att magen svullnar upp när jag äter men nu är det sjukt mycket värre! Förut var magen i alla fall platt när jag vaknade på morgonen men nu är den svullen dygnet runt, plus att den senaste veckan nu har jag svullnat upp i ansiktet!! Det ser verkligen inte alls bra ut:( Plus att jag får svårt att andas när magen svullnar upp som värst. Har vaknat mitt i natten och trott att jag ska sluta andas..
Sökte ju för det i höstas och de tog lite prover på vårdcentralen men hittade inget. Men något är det ju som inte stämmer..

Imorgon börjar jag halv 1, hade hellre jobbat tidiga passet, men det är som det är. Ska i alla fall springa till banken i ett ärende. Nu ska jag krypa ner i min nybäddade säng och titta på Roy och Rogers mack, hahah bästa serien ever;)

'Tonight I'mma let you be the captain'

Då har man fyllt 21 då. Hade en riktigt bra födelsedag här i Norge, även fast det såklart skulle vart mysigt att fira med familj, släkt och vänner hemma :)
Vaknade till totalt vinterland utanför fönstret, men hängde inte läpp för det. Mysigt med en massa snö, mycket hellre än slask som vi har haft rätt mycket av här. Kvällen innan när jag gick och la mig var det nästan barmark. Men under natten kom det alltså mellan 30 och 50cm snö.
Jobbade 07.30 till 16.30. Har allt bra arbetskamrater. June kunde till och med svenska födelsedagssången;)

Sen på kvällen kom Moa och hämtade upp mig och vi åkte hem till henne och Petra och svullade pizza och såg film :) Riktigt mysigt!

Idag har jag också jobbat halv 8 till halv 4. Städade och plockade iordning här hemma när jag kom hem, eftersom June och möjligtvis någon/några fler kommer hit ikväll på lite förfest. Vart vi tar vägen sen får vi se, men det blir säkert bra!

'Men jag lever på impuls nu, via fjärrkontroll'

Nu har Hanna lämnat mig och Førde och åkt hem till Sverige igen. Känns väldigt ensamt nu faktiskt. Jag som annars älskar att vara ensam. Men nu vill jag hellre ha sällskap..

Jobbade egentligen till halv 9 ikväll, men eftersom Hannas buss gick halv 9 och jag ville vinka av henne så stressade jag som en dåre för att bli klar tidigare. Och jag hann precis haha:p

Nu är jag jättetrött, ska upp halv 7 så det kanske är lika bra att krypa ner under täcket. Natti!

'Don't take this personal, we're in too deep. Maybe the cure is worse than the diseace'

Jösses vad skönt att vara ledig idag. Välbehövt. Kunde inte sova igårkväll, låg och tänkte på en massa saker. Antar att det är flera olika anledningar, har väl kanske omedvetet lite hemlängtan eftersom att Hanna åker hem imorgon och att jag fyller år på fredag. Men trots att jag låg vaken i över tre timmar och bara vände och vred på mig och inte kunde sova så vaknade jag vid 7 och var rätt pigg. Men jag tvingade mig själv att somna om en stund till och vaknade straxt innan 9 och låg och läste. Läste ut Stella och Sebastian, riktigt bra bok med bra slut. Efter det knorrade magen efter frukost, men hade glömt att köpa hem bröd så det fick bli pulvermos hahahah, man tager vad man haver! Och nu har jag precis tittat klart på senaste avsnittet av Boston tea party på kanal5play. Satt och garvade högt för mig själv, de är för roliga alltså:P

Stora snöflingor virvlar just nu utanför fönstret och jag kan inte låta bli att tycka att det är mysigt, hur konstigt det än låter. Ska klä på mig och snygga till mig lite och göra något av dagen. Vet inte riktigt vad bara.
Just det, glömde ju två detaljer från min oturshelg: I fredags sprack mina jeans i röva och i lördags när jag skulle ta en dusch innan festen så hade ALLT varmvatten tagit slut! Så det blev en jädra hurtig dusch kan jag lova!


AAAH vad jag saknar alla mina sötisar massamassamassa! :/ NI ÄR BÄST!<3





















RSS 2.0