'Du är fri och tar allting för givet'

Har varit ute och fått lite färg på min bleka kropp. Men jag blir så rastlös av att ligga ute och pressa för länge, det räcker med två timmar plus att det inte är så stor risk att man bränner sig då.

Nu ska jag iväg till storasyster och hennes kille med lite muffins. Det kan de behöva så som de sliter med huset och trädgården. De har liksom bestämt sig för att dränera och hinna fylla igen "vallgraven" runt huset innan vi ska ha min studentfest där om två veckor. Så de ska få lite belöning.



Här är då min specialare. Kladdkakemuffinsarna. Hälften av dem fick rosa glasyr med guldströssel och andra hälften fick mjölkchoklad och rosa hjärtströssel:) Inte dumt va?
Och översta bilden ser väl lite skoj ut, men jag tänkte att det nog var bra ljus ute på balkongen ;)

'Only a fool would do this again'

Helt okej skoldag idag (en kvarts muntligt prov i spanska bara) och jag är helnöjd med betyget i spanska:) Det blev ett vg trots att jag bara räknade med att få ett g.
Halsen har däremot inte kännts jättetrevlig. Ont har jag. Men jag är glad ändå! SOLEN skiner ju! Och ska göra hela helgen, snacka om att jag kommer vara ute:)


Sådär såg jag ut igår eftermiddag/kväll. Bara en sko på för tillfället, på grund av skoskavet.

'Det var vår och det var varmt och alla älvor sjöng i kör'


Titta vilka söta armband jag har idag! Lånade av mamma är de.
Jag har precis gjort muffins som jag ska dekorera lite senare, men först ska jag äta lite mat eftersom halsen börjar göra ondare och ondare, så jag passar på så länge jag kan!

'Håll min hand i vimlet'

Tjoho, godmorgon ungefär. Nej det var flera timmar sedan jag vaknade, men jag känner mig väldigt seg. Dessutom skippade jag skolan idag, mamma har smittat mig med förkylning. Mindre roligt.

Något som var mer roligt var kvällen igår. Mysig förfest med tjejerna och trevlig kväll/natt på hugos. Men jag lär mig aldrig av mina misstag. Hade mina nya fina rosettpumps kvällen till ära. Och idag är fötterna inte alls för glada. Stora röda köttiga skoskav. Fast det var värt det, för de är så oerhört söta!


'Det är så det är mellan blad och gräs'



Vi hade konferens idag för de nya tvåorna i skolan. Det gick kanoners, med två urbra föreläsare! Det gjorde vi bra minsann. Spanskan gick bra också, så jag är nöjd med dagens insatser.

Nu ska jag bara göra iordning mig det sista och ge mig iväg. Utgång ikväll, det ska bli supertrevligt :)

'Jag skulle aldrig ha tålamod nog att bli förstådd, ingen känner mig så väl som du'

Lång rubrik va? Nu sitter jag och råpluggar till spanskaprovet jag har imorrnbitti. Det är supertråkigt, därför tar jag en liten paus då och då. Plus lite glass och annat gott som lite belöning. Visst pluggar man bättre om man har något gott att tugga på?

Det var kul att träffa bror igen, efter två månader. Han var sig lik, bara brunare. Och grönare. Militärkläder.. Måste bli varmt att springa runt i den där munderingen i värmen där nere i Kosovo..


Idag hade jag inte en gnutta smink. Skönt.

'Vandrar gatorna i timmar här'

Härligt väder det har varit idag! Massa massa sol. Nu ska jag och storasyster åka iväg och hämta storebror. Han är hemma i Sverige efter ett par månader som FN-soldat (eller något sådant?) i Kosovo. Men han åker tillbaka snart igen..


Blommig klänning som mamma sytt för en herrans massa år sedan och gladiatorsandaler lånade av mamma

'Människor som tror, har en chans'

Mamma köpte något väldigt spännande och egendomligt till mig när hon var på kryssning förra veckan. Nämligen en drink på tub! Snacka om cool grej:D Den blir liksom perfekt till studenten.. Hoppas på att den smakar gott.
Men jag har faktiskt aldrig sett något liknande.

Och på tal om den där drinktuben på bilden så kan man ju undra vart mitt femte finger tog vägen? Jag kanske har tappat det, jag skulle nog inte saknat.

'You were the fuel to the flames in my heart'

Idag har jag varit på arbetsförmedlingen och blivit lite klokare. Eller egentligen inte. Men det löser sig.
Nu kommer snart mamma hem och vi ska fixa ihop lite inbjudningar till min studentfest och skicka iväg dem.

Annars så har det varit väldigt växlande väder idag. Innan jag åkte in till Linköping var det strålande sol, vilket resulterade i att jag tog på mig kjol. När jag kom in till Linköping var det mulet ända tills jag satte mig på bussen hem igen. Det var lite kallt.

 
Linne - cubus, kjol - fått av storasyster, katt - köpt för en femma av mina kusiner

'Vi har solen i ögonen'

Jag har varit i solen hela dagen utan att bränna mig. Det var duktigt. Och fin färg har jag fått. Nu ska jag och mamma på en liten promenad och sedan ska vi laga lite mat.
Ja vi har inte hunnit äta än.
Först fikade vi i Varamon, sen hem till mormor en sväng, sen hem till storasyster och fikade igen. Två goda rabarberpajer!
Och nu är vi alltså hemma.


'Ta min hand, jag följer dig'

Muffinsarna igår blev totalt misslyckade! Det var synd, för de kunde ha blivit makalöst goda. Och ett annat misslyckande var väl årets Euro vision contest? Varenda år är Sverige segertippat, varför inte bara inse från början att vi kanske inte alls är så bra som vi tror?
Höjdpunkten var ändå Björn Gustafsson som redovisade Sveriges röster. Söt är han.

Nu ska jag ut i solen och fira mamma på mors dag :)


Fin båt med fina balmänniskor

Kladdkakemuffins med maräng och hjärtströssel


Såhär söta ska muffinsarna till mamma bli. Kladdkakemuffins med maräng och hjärtströssel. Ville ha glasyr på, men vi hade inget florsocker hemma. Så jag kom på den oerhört smarta idén att ha en klick marängsmet på:)
Ett litet misstag gjorde jag dock. Tog inte muffinsreceptet jag brukar, utan tog ett liknande, men med bakpulver. Skulle jag inte ha gjort. Nu ser det ut såhär:

Ska snart ta ut dom, får se hur dom blir. HAHA :P

'Men när solen går upp är vi långt härifrån'

Åh vad många fina balklänningar jag har sett idag. Ångrar mig nästan lite. Men balen i Linköping lockar inte alls, då den inte är ett dugg lik balen här i Motala.
Men jag fick minsann jättefina bilder på Emma, Frida och Adeline!
Fast det som är synd är att killarna nästan glöms bort lite, brevid en färgglad klänning;)

Nu ska jag baka morsdagsmuffins som mamma ska få imorgon. Hon är inte hemma så jag passar på.


Jag hade också klänning idag.

'We're only watching the stars'

Var ute och solade för en liten stund sen, men fy attsingens vad det blåser kallt. Ändå skiner solen och inte ett moln på himmlen. Men jag fick nog en liten gnutta färg ändå.

Senare idag ska jag och mamma gå och kika på alla fina par som ska dansa bal! Ska försöka få syn på Emma och Frida i deras underbara klänningar :)

Och förövrigt har jag blivit totalt förälskad i armband! Bara sådär. Det är så fint!


Lastbilschaffis?

Idag blev jag 100 riksdaler fattigare, men en snygg väska rikare! Helt klart värd pengarna. Från Åhléns.

Och för bara någon timma sedan gjorde jag något väldigt spännande, men säkert också väldigt olagligt. Men ingen fara skedd ju. Så nu har jag provat på att köra buss. Men nej, jag vill hellre bli lastbilscaufför. En stor trailer vill jag glida runt i. En sak som jag faktiskt skulle vilja göra innan jag kolar vippen. Fast det är dyrt. Får antingen vinna på lotto eller gifta mig med en rik snubbe.


Här har vi då nya snyggingen


Och nyfiken-i-en-strut har hittat sig en ny lekplats

'Du är en tår i svarta hav'

Idag har jag varit effektiv. Mest för att vi bara hade en lektion mellan 12.00 och 13.00, vilket innebär sovmorgon. Men renoveringen i lägenheten under är fortfarande inte klar, och halv 8 började borrandet. Så jag steg upp, åkte och solade, kom hem och åt frukost och ringde ett viktigt samtal.

Hade våran sista spanskalektion innan provet på onsdag. Jag kommer att råplugga tisdag kväll, för jag kan inte ett smack. Fast i just spanska satsar jag inte på något högre betyg ändå.


Jeans - vero moda, linne - åhléns, ballerinas - kappahl, väska - friis & co

Ekenäs slott




Emma åkte hem för en stund sen. Jag tror hon typ ville mörda mig medans hon färgade mitt hår.
Först gnällde jag på att hon slet så dant i håret (aj), sen gick jag i 40 min och var supernervös, trodde att hela huvudet skulle bli orange.
Det vart inte orange. Det blev precis som jag ville ha det, hur bra som helst! Så jag är mycket nöjd. Och jag vet att Emma gillar mig trots mina fel och brister;)

Nu är jag supersugen på popcorn. Men vi har inga popcorn hemma tyvärr. Attsingens!

'Let me break the ice'

Nu har jag tänkt att baka lite muffins. Känner ett sådant muffinssug! Och då kan jag bjuda Emma på fika när hon är snäll och kommer & färgar mitt hår :)

En fotograf kom till våran klass idag. Det var roligt att få prova på att vara modell;) Bilderna ska vara med i en gymnasiekatalog som skickas ut till alla nior i höst. Får se till att få tag på en sådan då, så man får se resultatet!


Vit tunika - gina tricot, satinjeans - gina tricot, leopardballerinas - kappahl, rött skärp - vero moda, och sen en svart tröja och massa armband. Så fick det se ut idag!

'Everyone knows I'm in over my head'

Nu är det snart dansuppvisning i stadsparken som gäller! Tydligen ska det bli över 600 personer. Så nu ska jag bara ta mig något att äta och bege mig till Frida där vi ska förbereda oss lite.

Har varit en hel del studentplanerande idag i skolan, spännande! Det ska bli så himla skoj :)


Dagens smycken

'Vi kan inte knäcka varann'

Jag åt massa mat förut. Pommes med kräftstjärtar och grekisk yoghurt med salladslök, salt & peppar. Och alldeles nyss åt jag två strutglassar. Så ringde mamma precis och sa att hon handlat med mat från McDonalds hem.
Men det går nog att trycka ner lite till i magen;)

Och såhär såg jag ut idag:

'Jag kan ha förlorat allt'

Jag är hungrig som en varg! Har bara ätit ett äpple sedan frukosten imorse. Men idag känner jag inte alls för att laga mat. Kommer inte på något roligt att äta. En smarrig pizza med massa kebabsås eller en kycklingsallad på salladsbaren skulle inte sitta helt fel nu.

Imorgon har jag prov i turism&resor så ikväll blir det pluggpluggplugg. Och Gossip girl & Desperate housewives. Så frågan är när jag ska hinna plugga? Orkar liksom inte börja redan nu. Pluggar alltid i sista sekunden.


Vill ha värme och bara ben igen! Bort med kyla och regn.

'Ett litet kliv ut i världen'

Har varit effektiv idag och hunnit med en massa ärenden med mamma. Och imorrn är det samma visa. Jag ska till turistbyrån, skolan, arbetsförmedlingen, Indiska och Telia (kanske även Expert). Måste fixa med en massa grejer. Ibland är jag bra duktig.

På tal om duktig, så har jag laddat hem Winnerbäcks nya låt Strimmor. Köpt från Telias musikbutik på Internet. Hur snällt är inte det? Jag är med och sponsrar insamlingen till Amnesty. Dagens goda gärning.
Och den var värd pengarna vill jag lova. Den är underbart bra!

Nu ska jag bläddra lite i min nya Cosmopolitan. Eller den är inte så ny egentligen. Jag har bara inte hunnit läsa i den.


'Jag förstår bara det som är vårt'

Idag släpps Winnerbäcks nya singel Strimmor. Och jag har inte hört den än! Katastrof? Ja, näst intill.
För övrigt så kommer alla intäkter från nya låten gå till Amnesty. Han är beundransvärd den mannen.

Ska bli alldeles alldeles underbart på konserten. Massa extra artister, och Miss Li är väl den intressantaste. Området kommer att öppnas kl 17.00 och stänga ca 00.00.
Två scener, serveringar, cafeer, skivaffär och massa annat skoj kommer att finnas. Det blir min tredje Winnerbäckkonsert i Linköping:)


Bild: winnerback.se

'Another year'

Det har varit en helbra dag idag! Det känns så bra att jag har kommit närmre min storasyster och vi kan prata om allt. Behövs verkligen!

Vet inte om jag ska åka in till skolan imorrn. Vi är lediga men jag borde ha lämnat in en loggbok för länge sedan, så jag kanske borde ta och göra det. Och en sväng på stan i Linköping är ju inte helt fel, även om plånboken ekar tomt.

Ska nog ta mig lite kycklingsallad nu. Vart massor över efter kalaset.


Ekenäs slott

'Vi testar nya vägar'

Blev muffinsbak igårkväll. Kalajs idag ju! Kommer främmande om ett par timmar.
Tog med muffinssmakprov till tjejerna igår. De verkade ätbara, och så blev det film och skitsnack:)

Nu ska jag städa iordning lite, sen iväg med storasyster en sväng.


Kissen sov gott igårmorse

Melissa Horn

(Bild: sonybmg.se)


Jag är galet avundsjuk på denna tjej. 20 år och hur duktig som helst. Jag skulle också vilja vara musikalisk. Men mest av allt skulle jag väl, liksom hon precis har gjort, spela in en låt med självaste Lars Winnerbäck.

Duetten Som jag hade dig förut finns att lyssna på här. Underbart bra!

Och på tal om Winnerbäck, så hämtade jag och Emma våra biljetter i veckan till konserten i augusti!:) Längtar.

'Dimman drar förbi, för en välkommen vår'

Tråkig dag i skolan. Men vad gör man inte för betygen. Nu är det liksom bara fyra veckor kvar, så det är bara att ligga i!

Efter skolan blev det en svängis på stan med Lina :) Hon hittade ett mycket fint plagg. Jag har nämligen ett precis likadant!

Sen hem och äta lite, det blev tacopaj. Storasyster kom förbi en sväng, pratade om min studentfest och mitt sommarjobb.
Och för varje minut som går så känns det bättre och bättre att lämna det här bakom mig! Vissa kommer jag sakna mer än andra. Men det känns så rätt.

Och så upp till stan igen (så nu är jag väldigt trött på att gå på stan) för att hämta lite presenter på Kicks värda 200 kr. Hudkrämer, foundation, parfym m.m. 
 

Jag på medeltidsmarknaden i Söndags.

'Ja stackars dom som lever så, stackars dom som tittar på'

Just nu är jag så oerhört glad att slippa vissa saker inom en snar framtid, just nu är jag extra glad över dagens telefonsamtal, just nu längtar jag som bara den till studenten!
Det ska bli så skönt att få lite ändring i vardagen, att få ett perspektiv på allt.

Har ätit kvällsmat nu och ska borsta tänderna. Mamma köpte gullig hjärtsalami i hötorgshallen. Gott!

'This girl will always find her way'

Jag har storstädat hela mitt rum! Ja jag är duktig. Nu är det rent och snyggt. Alla grejer ligger där de ska, dammtussarna på golvet är borta och sängen är nybäddad.

Och så hann jag ner till turistbyrån en sväng. Pratade en liten stund med dem, de var glada att se mig och undrade hur de skulle klara sig utan mig. Men de klarar sig finfint tror jag:) Lotta var inte där, men pratade en snabbis med henne i telefon. Hon sa att hela Upplevelse Motala skulle gå under utan mig. Vi får verkligen hoppas att det inte blir så!

Det enda som inte blev av idag var slingningen av mitt hår. Däremot fick jag en annan sak avklarad och jag är så glad! Nästan så glad att jag blir rädd&nervös. Men det ska gå bra och jag är oerhört stolt över mig själv!


Alla mina väskor i en stor hög på golvet.


Efteråt!

'Ingen glittrar som dig, Stockholm'

Jag är ledig idag. Det känns mycket bra. Något som kändes mindre bra imorse var att de renoverar lägenheten under, alltså vaknade jag till en massa borrande och bankande halv 8.

Ensam hemma är jag också. Mamma och lillasyster är i Stockholm. Så hela dagen ska jag spendera här hemma med lite städande (okej, inte jätteroligt, men nödvändigt), besök på turistbyrån (om jag hinner) och slinga håret (om Emma har tid&lust vill säga).  


'Ingen har lockat mig som du'

Idag har jag klänning på mig och så har jag fått nya skavsår på fötterna. Kunde ju behövas ett par till liksom. Får införskaffa speciella skavsårsplåster.
Har haft en timmas lektion. Gick en liten sväng på stan efter det. Och så ska mamma åka till Stockholm imorgon. Avundsjuk! Men hon ska titta efter ett par grejer till mig.

'Just do your best, darling'

Ska iväg snart och göra stan med mamma. Igår hittade vi en perfekt bok som vi ska köpa idag. En studentbok. Man skriver i allt om studentfirandet, lärare, kompisar.. Ja, det var en helskojig bok helt enkelt!
Storasyster har varit jätteduktig och snickrat ihop ett stort långbord till min studentfest. Hur gulligt är inte det?

I söndags var jag och pappa på medeltidsmarknad på Ekenäs slott. Hittade två finfina handgjorda armband och lite annat skoj:) Jag har verkligen blivit helt såld på medeltidsgrejer. I tre år i rad har vi varit i Visby på medeltidsveckan där. Och så blir det även i år.


Ny söt klänning!

Fem underbara

Kom hem för ett litet tag sen. Har varit en bra dag med god mat och trevliga människor! Och kattbebisarna hade kommit. Fem små söta underbaringar. Hittade min favorit direkt. Tror dessvärre inte att min lille kisse här hemma vill ha någon kompis. Hon har varit utan andra kattkompisar i snart två år och vet knappt vad katter är längre. Kryper ihop och fräser när hon träffar andra. Men hon kanske skulle vänja sig efter ett tag?


SÖTNOS!

'That's how it must be'

Igår blev det Varamon med Emma. Satt en stund i solen. Sen åkte vi hem till mig och hon tvingade mig att punktera mina vattenblåsor på fötterna;) Sen hem till henne för att äta god mat! Och tillsist minigolf. Tyvärr så vann Emma över mig med två poäng. Men det tar jag igen nästa gång!

Idag har vi dansat igen, uppvisning om en och en halv vecka.  Nu ska vi iväg på 50årskalas!


'Don't tell my heart'

Vill man vara fin får man lida pin. Minst sagt! Mina fötter ser ut som om de har fått en släng av misshandel. Tänkte nämligen vara lite fin i pumps idag, men nu har jag så mycket skavsår att jag nästan storknar!
Utöver pumpsen så hade jag ett hallon/korallfärgat linne och mina vita bleka spiror i ett par shorts. Men hey, vill man ha lite färg på benen funkar inte långbyxor!

Nu ska jag ut i solen igen :)


'How 'bout a round of applause?'

Har suttit ute i solen i två timmar och pluggat. Tog med mig dator och hela köret ut. Synd bara att jag inte har något mobilt bredband. Kanske vore nått?
Har i alla fall prov imorgon som jag har tränat lite på, sen har jag hållt på att sammanställa ett papper med sminktips som vi i klassen ska ha när vi ska göra en konferens för de nya hotelltvåorna:)

Men nu ska jag iväg och handla present till lillasyster, som fyller 17 år imorgon!


Gröna Lund, en varm junikväll 2007

Kladdkakemuffins med mjölkchoklad och jordgubbsströssel

Det blev lite muffinsbak såhär på kvällskvisten. Tar med mig dom till turistbyrån imorrn, hoppas de smakar lika fint som de ser ut :) Det blev dock inte så många, smeten skulle räcka till 20 stycken, men det blev åtta.

Nu ska jag krypa ner i sängen. Jag borde nog lägga mig tidigare på kvällarna. Sätter klockan på 07.00 och snoozar till 08.00.. Godnatt.


'Men tiden har sin rätt att förändras där den går'

Vad konstigt det känns att det är sista dagen på praktiken imorgon. Kommer verkligen sakna allihopa. Ska baka något senare ikväll som jag kan bjuda på imorgon. Lotta sa att landshövdingen, konungen och en kör kommer och firar av mig. Vi får väl se haha.

Solen steker som bara den idag. Ska snart ut en liten sväng. Ikväll ska jag och Emma försöka beställa Winnerbäckbiljetterna till augusti. Det kommer bli fantastico!


Tre favoriter



Detta hade jag på mig en dag förra veckan. Gillar min väska och min klocka. Dessutom är halsbandet hemmagjort. Mamma kommer inte ihåg vem som gjort det bara. Det kan vara någon av mina syskon eller kusiner. Det är nog inte jag, det hade jag kommit ihåg.

'But you put on quite a show'

Otroligt häftigt att se hjulångaren Eric Nordevall II. Både utanpå och innuti fick vi se. Har lärt mig massor också. I September kommer båten till Motala för att utrusta maskinrummet i Motala verkstad!

Träffade mamma och Carina på stan efteråt. Hittade ett jättefint läppstift på Kicks. Läppstift är lite tönt-coolt. Kanske någon gång bli så modig att jag köper ett.


Hallonläppar!

Forsvik here I come

Klockan ett avgår bussen från turistbyrån mot Forsvik. Vi ska på studiebesök och titta på båten Eric Nordevall. Intressant. Faktiskt så har Linas pappa hjälpt till att bygga den, så jag har varit där flera gånger:)
Nu ska jag äta en bulle, sen ska jag åka!

Jauvet

Vilken härlig känsla det är, när man far runt på stan, och plötsligt springer på en kändis! Det gjorde jag idag. Egentligen är han inte så känd. Säkert bara jag på hela Ikanohuset som kände igen honom. Det är medeltidsmarknad utanför Linköping i helgen och de är här och roar sig.
Såg honom första gången på medeltidsveckan i Visby, sommaren 2005.
Han är nämligen med i en gycklargrupp vid namn Jauvet. Faktiskt, enligt mig, de roligaste personerna i hela Sverige. Roligare än både Robert och Björn Gustafsson.
Men man måste nog se dem live för att förstå det roliga. Och kanske ha en viss sorts humor också.
Varje sommar i Visby blir jag som nyförälskad när jag ser dem uppträda! För att inte tala om när de sjunger, för vilka röster! Speciellt han som jag sprang på idag. Jag måste helt ärligt säga att han har bästa sångrösten i Sverige. Bättre än Lars Winnerbäck till och med, och honom gillar jag skarpt.


Sommaren 2007, Visby. Han i röd tröja sprang jag på. Han hade odlat mera skägg under vintern. Här gör de en parodi på Bröderna Lejonhjärta. Innan har jag sett Robin med hooden från wooden (Robin Hood) och Mögel i Djungelbacken (Djungelboken). I år är det Sonja Sövardotter (Ronja Rövardotter) Haha:D

'Oh boy'

Måndag morgon. Har inte bloggat på ett par dagar. Mest för att jag inte har känt för det. Har i alla fall haft häcken full den här helgen.
Var nästan med om en kattungefödsel igår. Det hade varit en upplevelse. Men kattungarna bestämde sig för att stanna i magen ett tag till.
Tog i alla fall en massa söta bilder på fotovänliga Svante. Han älskar att posa, titta bara här:

image458

RSS 2.0