God morgon!

Nu sitter nog Emma på tåget, förväntansfull och glad :D Hon är framme i Oslo vid ett-tiden och jag ska jobba fort så hon inte får vänta allt för länge på mig. Sen ska vi nog traska hemåt och lämna av hennes saker här och vad vi hittar på sedan beror lite på hur trött hon är och hur jag jobbar imorrn. Men kul ska vi ha, som bara den!

Hade lite svårt att somna igårkväll, det var lite som kvällen innan julafton haha. Men nu ska jag äta lite frukost och sticka iväg till jobbet. Hoppas dagen går fort!

EMMA KOMMER!

Just nu är jag så glad så jag nästan gråter. Emma kommer till mig imorgon! Imorgon, det är ju jättesnart! Åh, det kommer bli så jäkla kul!
Hon har precis vart och beställt tågbiljett. Hoppas att jag inte jobbar allt för mycket de här dagarna. På torsdag åker hon hem igen, så det blir fyra dagar med min snutt! :D


Och igårkväll beställde jag min biljett hem. Det blev billigare än om jag skulle vänta och beställa den senare. Så den 29 juli är jag hemma i lilla Motala igen!

Hjärtan




De här hjärtsolisarna tänkte jag visa igår. Men jag glömde visst bort det. Visst är de söta? Och idag köpte jag ett skärp också!

Idag är det två veckor sen jag kom hit. Galet! Då har ju nästan en tredjedel av tiden gått...

'When angels cry blood'


Puh, kom hem för en liten stund sen, har ätit lite mat. På kartan kan ni se vart jag har varit idag! Jag bor vid den röda plutten till höger, och det röda, ja, det är min gångväg.


Och här har vi några egobilder ;)








Och här kommer lite hus och gator som jag såg








Och lite bilder på mig igen!











Och jag blev kär i ännu ett paraply. Vad är det egentligen med mig och paraplyer?


Slottsparken


Dagens roligaste bild, en söt liten humla som satt på trottoaren!


O så jag igen


Den där gula kaninen som står på nosen vill jag sno...


En bil hade parkerat fasligt galet, bussen kom inte förbi! Var tvungen att ta ett kort, bussen tutade och tutade och tanten som satt på passagerarsidan gjorde ingenting, så en man på gatan fick hoppa in i bilen och flytta på den haha!




Det var dagen i bilder det. Tror att jag ska ge mig ut på en promenad till, men en mycket mindre! Är så uttråkad..
Nu vill jag att någon ska komma och hälsa på, nu, nu, nu!

Utforska Oslo


Här är en bild ifrån min student! Emma, jag, mamma och lillasyster!

Nu ska jag ge mig ut. Får se vad dagen har att bjuda på. Tänkte gå en ganska lång bit, har ju i stort sätt bara sett centrum och lite runt omkring. Puss


Tjohoo...

..vilken rolig dag det har varit på jobbet! Eller ja, där kanske jag tog i lite. Men faktiskt så har jag bestämt mig för att vara glad och positiv, och då blir det mycket roligare. Sen är jag glad också, för jag är ledig i två dagar. Imorgon tänkte jag utforska staden ännu mer, långt ska jag gå!

Kvällen ska jag spendera tillsammans med Johnny Depp. Kan det bli bättre än så? Pirates of the caribbean 3 ska jag titta på. Det har slutat regna nu, har regnat i stort sett hela dagen, men nu är det uppehåll, så jag kanske borde besöka en affär och köpa mig något fredagsgott?

Och igårkväll hade jag svårt att somna. Det åskade och blixtrade och dundrade. Det slog ner i en bil på gatan utanför så larmet gick igång och vi fick strömavbrott. Ösregn var det också.
Annars är allt frid och fröjd, har bestämt mig för att inte bry mig om en viss sak, ni är sorgliga båda två!

Nu står lite matlagning på schemat, undra vad jag kan knåpa ihop idag? :D
PUSS

'Du kan följa mina spår hem'

Jobbet gick förvånadsvärt smidigt och fort idag. Det gillar jag. Mätt och glad är jag också. Spagetti och tonfiskröra har jag ätit. Jättegod röra måste jag säga, blandade tonfisk med majonnäs, lök och majs oså lite salt&peppar på det!
Till efterrätt hade jag köpt biggarråer, det är ju så fruktansvärt gott! Och så köpte jag bröd! Vilken lyx! Bröd är svindyrt här, vilket har resulterat i att jag knaprat på knäckebröd. Men nu har jag alltså två limpor att kalasa på!


Min filmhörna haha!


Fick ett sött kort av söta mamma idag. Det får pryda min annars ganska så tomma vägg..


MUMS

PS idag har jag haft körkort i TVÅ veckor. Det betyder också att det var TVÅ veckor sedan jag satt bakom ratten sist..

Bildregn

Är så väldans trött nu och det är ju bra, då kan jag somna tidigt och vakna utvilad och gå till jobbet.
Bjuder på lite bilder här, orkar inte skriva någon text till varje bild, utan det här är liksom vad jag har sett. Har vart ute i fyra omgångar idag, så jag är ganska så trött i fötterna! Förresten har jag köpt något fint idag, men vad det är får ni veta imorgon!










Jag är ledig

Jag var uppe med tuppen idag, 10 i 7 närmare bestämt. Började klockan 8, men jag är redan hemma igen. Jag hade hört fel igår när Ana ringde, hon sa att jag skulle jobba torsdag och fredag, inte onsdag och torsdag som jag trodde haha.
Men ingen större fara skedd, nu är jag ju vaken och uppe alla fall, så jag kan ju lika gärna ta vara på dagen.
Först ska jag duscha och greja lite, sen blir det stan!

Jag blev kär i en dyrgrip


Jag har mitt nya halsband idag!


Och till det hade jag en skjortgrej från cubus och jeans från vero moda.


Inget smink som vanligt.


Sprang runt på stan och hittade Oslos vackraste affär! Säkert en av de dyraste också.


Kolla den gula bilen, en sån skulle man ha! Man behöver inte fickparkera med den, det är bara att köra rätt in i rutan;)


Var också en sväng och kollade på Akershus slott & fästning.


Jättefint.


Och mysigt.




Ett stort fartyg låg vid kajen.


Utsikt över staden!




Och så lite egobilder såklart!


Jag ser ut som 7 år haha!


Lite mera utsikt.












Hittade en jätterolig affär!  Massa knäppissaker fanns där.


Sen gick jag in på Mulberry och det skulle jag inte ha gjort, för jag blev kär! 7000kr kostade den kärleken och jag fick gå ut från affären tomhänt och heartbroken.


Och här gick jag inte ens in. Läskig vakt stog i dörren;)


Hittade ett par supersöta örhängen på Glitter, de hade 75% rea, så 7,50kr gick de på!


Den här ringen fick följa med också, 17,50kr för den!


Sen stack jag in på Panduro och kikade lite, köpte ett band med rosor på!


Supersött!

Har vart ute hela dagen (igen). Och gjort en hel del kul, men det är hemligt än så länge;) Imorgon och på torsdag ska jag jobba. Ska ta mig något att äta nu och sedan ska jag sova!

Guldgossar

 
Dessa två statyerna har jag fotat. Men ser ni vilken av statyerna som är gjord av kött och blod och vilken som är gjord av sten?

Nu ska jag ut en sväng på stan. Har inte så mycket annat att göra när jag är ledig. Men jag klagar inte : )
Puss!

Ett litet paket med ett litet kylskåp


Detta, plus ett brev och en godispåse som redan är slut, fick jag i paketet från mamma. Ett litet flaskkylskåp, sytillbehör och soppor :D Har faktiskt blivit heltokig i de där sopporna. Har dragit i mig en hel liter soppa ikväll haha!

Annars så har jag tittat på Heartbreak hotel och har massa hemlängtan. Kanske går ut på en liten kvällspromenad och rensar tankarna. Ikväll är faktiskt första gången som det har känts lite jobbigt. Innan har det varit så mycket att jag knappt hunnit tänka. Men men, jag får bita ihop! Känns ändå fasligt bra att jag kommit såhär långt.

Väderyra

Det gick mycket bättre på jobbet idag. Men trött är jag ändå. Vädret har varit roligt också. Det har regnat och smattrat mot fönstret inatt. Regnet fortsatte imorse när jag åt frukost, men det var uppehåll när jag gick till jobbet. Sen började det ösregna igen. Vid lunch var det supersoligt och jag ville bara springa iväg någonstans och bada haha. Sen efter lunch ösregnade det i ett par timmar. När jag slutade vid fyra var det uppehåll igen och solen började titta fram. Då var det riktigt sommarvarmt! Så kom jag hem och tänkte att jag skulle gå upp på takterrassen en stund och sätta mig. Då kom regnet igen. Det såg ut att inte vara ett moln på himlen, men det regnade. Väldigt liten stund dock, himlen öppnade sig och släppte ner massa regn, sen efter två minuter var det över och solen gassade på igen. En halvtimma senare gick jag upp på terrassen och då syntes inte ett spår efter regnet. Nu är det klarblå himmel utanför fönstret.

Imorgon är jag ledig igen. Så otroligt skönt, jag har ett par grejer jag ska fixa med! Har precis tvättat lite som hänger på tork nu. Kom på, när jag hade slängt i all tvätt och satt igång maskinen, att jag hade blandat vit och svart tvätt. Men som tur var vart inget missfärgat:) Och nu ska jag ta och dammsuga lite och sedan laga någon mat.


Jag uppe på terrassen!


Mmmm, gott va? :D

Jobbig jobbdag

Jag är så galet megatrött nu. Det här har varit min jobbigaste dag hittills. 9 timmar har jag vart på jobbet. Sist jag jobbade var i torsdags, och då fick jag fem egna rum att städa och det tog nästan precis hela dagen. Måste ju vara noggrann. Idag fick jag 18 rum.
När klockan var fyra (slutar fem) så hade jag åtta kvar. Så det vart en hel del övertid idag. Men det var faktiskt dåligt planerat idag, vi var tre städerskor (usch, jag vill inte vara städerska, det låter så oglamoröst) på ett hotell med åtta våningar och 15 rum på varje våning..

Tänkte trösta mig med en mugg varm choklad att ta med mig på vägen hem efter dagens slit. I flera timmar längtade jag efter den där chokladen. Så när jag slutade stack jag upp till kaffemaskinen på hotellet och skulle ta en take-awaymugg och fylla med choklad. Men de var slut. Och det fanns inga på lagret. Jag kunde ju inte gärna ta en porslinsmugg med mig. Så det blev ingen choklad.

Men nu har jag ätit pommes och är rätt så glad ändå. Imorse när jag skulle iväg stog ett paket utanför dörren till mig! Från mamma:D
Godis, mat, handduk, ett sött litet brev och ett egendomligt kylskåp till flaskor (ska visa bild imorrn). Då kan man inte bli annat än glad!

Och nu är det sovtajm, börjar 9 imorgon. Skulle faktiskt aldrig palla att jobba på ett hotell på heltid. Har bara jobbat en vecka och orkar snart inte mer haha. Men ska stå ut i sommar alla fall.


Denna syn fick jag imorse när jag åt frukost. Mitt över gatan satt två katter och tittade på mig. Så sött. Ser ni dem? En helvit i fönstret längst till höger och en svartvit i fönstret till vänster :) Saknar min lilla Stella!


Och såhär har min dag sett ut i stort sätt. Observera att det bara är det ena pappret.

Pärlor

Köpte två halsband idag! Det ena kostade 130kr och det andra kostade 209kr. Fast det betalade inte jag. De skulle sälja ut allt i butiken och man fick två halsband för 50kr! Rena rama kapet!

Lite mat har jag faktiskt köpt också. Potatismos och pommes och majonnäs och marmelad. Får se vad vi kan röra ihop av det! ;)




Shopping på barnavdelningen

Åh vad skönt det är att vara ledig. Vill inte jobba imorrn.. Men jag måste ju det om jag ska ha råd med allt jag handlar haha!
Har varit ute hela dagen idag igen. Först så tog jag en promenad på en gata här precis utanför, fanns lite affärer och parker att titta på. Sen när jag gått en bra stund skulle jag kolla på kartan ifall jag kunde ta någon annan väg tillbaka. Men det kunde jag inte, för jag hade gått utanför kartans gränser! Haha!
På hotellet sa de att jag gärna får låna gymmet, men jag tror banne mig inte det behövs, jag går flera timmar om dagen! De har även sagt att jag får låna tvättmaskinen, jag får äta mig proppmätt, ja, jag får ju nästan praktiskt taget flytta in på hotellet. Eller nej, det enda jag inte får är en säng. De ska hyras ut..

Åh, nu är det någon som blåser såpbubblor utanför mitt fönster:D Gulligt.


Klänning från MQ, fått av mamma, och så en fläta i luggen och lite smycken till det.


Det är fin ryggurringning på den!


O så en bild till då.


Mjölkchoklad-hus!


Provade de mest söta skor på Skopunktens barnavdelning! Så himla fint med stjärnor. Galet bara att jag kunde tröka ner mina fötter i ett par 35:or! Hur små fötter har jag egentligen?


En galleria.


Ett par skor till. Från Din sko. Läcker färg! Me like.


Och titta på denna söta tunikan från H&M! Med körsbär på! Åh vill ha, vill ha, vill ha. Kanske köper imorgon.


Och här blev det tokigt igen, det är nämligen ingen tunika, det är en barnklänning i storlek 128 för 7-8åringar! Kan medge att den satt rätt så tight, men åh så söt!

En vecka i Oslo

Uppe skapligt tidigt, kom hem sent i natt. Hade i alla fall jättekul, missade tyvärr de flesta artisterna, för vi kom dit rätt sent. Men det var trevligt folk och allt kändes helt okej. Även fast jag helst hade varit hemma och firat midsommar.

Idag är det exakt en vecka sedan jag kom hit! Det känns helt sjukt, dagarna har gått jättefort. Men det är väl för att jag mest har jobbat på min vakna tid. Sover bra gör jag också, trodde jag skulle ha svårt att sova på kvällarna, men jag somnar så fort jag har lagt mig.
Har vart ledig två dagar nu och då har jag hunnit tänka lite. Sakta men säkert börjar jag fatta att jag verkligen åkt till Norge. Det känns helt galet. Det känns också konstigt att jag klarat både körkort och student förra veckan. Jag hann liksom inte fira det ena förrns det var dags för det andra, då känns det inte riktigt verkligt.

Jaja, nu ska jag äta frukost och sen gå ut en sväng. Tror jag ska lämna tillbaka lite av grejerna jag har köpt, det var nog impulsköp det mesta.
Var föressten nere och checkade i brevlådan. Den ekar tomt. Dåligt tycker jag, men jag har nog glömt bort att ge adressen till de flesta. Vill ju ha ett litet brev eller vykort, eller varför inte lite godis i ett brev?;) Kan ju inte heller gärna skriva adressen här, då får jag allt för många beundrarbrev från okända personer haha. (Ironi)
Ha en bra dag!
Puss!

Budgetshopping!

Här är dagens inköp. Var uppe på takterrassen och tog kort. Jag brukar inte vara höjdrädd, men hu vale mej vad högt det var!

Ska göra iordning mig nu och möta Meghan nere vid Aker brygge om ett tag :)


Det var svårt att ta kort där uppe. Det blåste galet!


Helt plötsligt kom en söt liten valp och ville hälsa. Men bilden blev suddig.


Staden ifrån taket! Man ser långt minsann!


Och högt är det.


Fönstret till trappuppgången blev en perfekt spegel att ta kort i!


Så det blev ett par stycken.


Men som sagt, det blåste!


Rosa blandat med orange är ascoolt!


Och här har vi hjärtan i massor.


Både på paraplyt och tröjan! Paraplyt köpte jag häromdagen för ynka 30kr. Det är litet och smidigt och jag har det i väskan hela tiden.



Söt topp ifrån Indiska. 79kr!


Superfint skärp som jag kan vira typ tjugosju varv runt midjan. 10kr på Lindex!


Tubtop från Bikbok, 29kr!


Tröja med hjärtan, WOW, 99kr.


Linne från Gina Tricot, 49kr. Den hänger bakochfram, det är djup ryggurringning!


Ett sött diadem från Indiska för 10kr! Och jordgubbar 13kr ;)


Riktigt bra fynd inhandlade idag med andra ord! Ohyes!

'I know where I belong'

Gick hemifrån vid 11 och kom hem vid halv 4. Har alltså vart ute en hel del! Massa fint har jag sett och massa fint har jag med mig hem.
Jordgubbar hittade jag också! Ingen midsommar utan jordgubbar. 13kr kostade de, det var billigt, innan har jag inte sett några gubbar som kostar under 25kr.

Var nere vid Aker brygge, dit jag ska ikväll på konsert. Hittade en affisch med alla artisterna. Massa var det! Men kände bara igen två: Kobojsarna haha, och Kurt Nilsen. Åh Emma, nu skulle du ju vart här! Kommer ihåg när du sa att du önskade att vi sprang på honom här i Oslo;)

 
Kurt Nilsen - She's so high



Såhär har jag då varit klädd idag. Jeansshorts, mammas gamla Rolling stoneslinne, hårband runt halsen, leggings, tröja och väska.


Håret har vart lockigt och fint också!


Tog en promenad ner till Aker brygge.


Många fina båtar, affärer och uteserveringar.


Båt till salu:D


Soligt har det varit mestadels. Lite mulet då och då. Inte riktigt sitta-i-park-och-mumsa-på-något-gott-väder som jag hade hoppats på, men istället blev det shopping-väder!


Ett par ursköna skor från Din sko fick följa med mig i en påse. Har tittat på dom hemma flera gånger och tänkt att de där ska jag köpa när jag får pengar. Men pengarna har liksom gått åt till annat. 340kr har de kostat men jag betalade 129kr! Jäkligt bra. Ville egentligen ha de tan-färgade, men de var slut i min storlek och jag tyckte att det kunde vara lite kul med en läcker färg på fötterna.


En blomma runt handleden har jag haft. Det är egentligen en tofs.


Mysigt som bara den.


Ett litet vattenfall.


Och en gubbe som går på styltor i vattnet.


De bygger om i nästan hela staden och fint blir det!


Aker brygge-shopping.


Åååh, vadå hemlängtan? Då vet jag i alla fall vilket håll jag ska traska åt ifall jag får för mig att gå hem..


Hahah, dagens roligaste! Klockan var liksom 14.26 när jag tog den här bilden.. Nej, tiden går inte, den står still! :D


Kungliga slottet!


Karl Johans gate


Vinmonopolet. Här måste man vara 20 för att få handla. Och tur är väl det, för visst att det är dyrt i Norge, men sprit är om möjligt ännu dyrare!


Musikal!


Blomaffär i centrum :)


Varning, åker man här tippar fordonet! Haha:D


De har visst Järnia i Oslo också, då tycker jag att storasyster kan komma
hit och jobba istället;)

'Den vinner som är trägen, den förlorar som ger upp'

Åh, det är strålande väder här idag och jag vaknade utsövd! Nu ska jag äta frukost och sen ge mig ut på äventyr.
Och det bästa är att jag slipper sitta ensam ikväll, på självaste midsommarafton. Jag ska följa med min rumskompis och hennes vänner på en gratiskonsert :)


Min lyxigaste frukost hittills haha! Jag fick med mig dessa två mackor, plus två till som jag åt upp igårkväll, från hotellet :)


Mina nya SÖTA skor!


Det bara skriker skoskav om dem, men det är det värt! 75kr!

FOR HARD WORKING PEOPLE

Bjuder på en sminklös bild. Har inte sminkat mig sen i fredags. Men när man jobbar är det skönare utan.
Funderar på att ta en sväng ner till frukt- och grönsakshandlaren här nere på hörnet imorgon och handla lite smått och gott och sedan leta upp en park och mysa lite. Måste ju faktiskt fira midsommar litegrann alla fall:)


Kolla vad lockigt och fint håret blir efter en hel dag i knut!


Och en jäkla passande t-shirt har jag på mig nu. For hard working people. Den har jag snott från bror nån gång i tiden. Inga slipsnissar här inte, här sliter vi för födan;) (Kolla korkskruvslocken förresten!)

Och idag har jag haft körkort i en hel vecka! :D

Rart=konstigt, roligt=lugnt

Nu är jag äntligen hemma och nu lämnar jag inte mitt rum förrns imorrn! Sovit alldeles för lite på senaste. Dessutom har jag jobbat tre pass i rad. Synne, som jag jobbade med igårkväll tyckte att det var rart att jag skulle jobba tre pass i rad. Rart betyder konstigt på norska. Som tur var så visste jag det. Dessutom tyckte hon att det var roligt i köket igår. Och det tyckte hon säkert också, men när hon sa att det var roligt så menade hon att det var lugnt. Så det är lätt att luras till att tro att orden betyer samma i Norge och Sverige. Men nu har jag inte alls några problem med att förstå längre. Det är nästan till och med så illa att jag redan börjar använda norska ord. Mest för att min chef är spansk och inte förstår svenska så bra. 

Köpte med mig en risifrutti, kex, cola och kinderägg hem efter jobbet, måste ju få kalasa lite nån gång ibland. Sen får vi se hur det blir imorrn, skulle faktiskt gärna jobba kväll eftersom det inte känns så lockande att sitta ensam på midsommarafton. Men jag är ledig imorrn. Kanske hittar på något med rumskamraten min? Jag går inte ut själv på kvällen alla fall, gick hem ensam från jobbet igårkväll vid halv 11 och vad konstiga människor det var ute, en vardagskväll. Har mitt överfallslarm i väskan hela tiden!

Nej jag tror faktiskt jag ska mysa ner mig i sängen och titta på film, det regnar utanför och jag är megatrött och seg. Imorgon ska jag ut och göra byn!



Den här söta puben skulle vara perfekt att sitta på med en kall cider en varm sommarkväll. Den första bästa som kommer och hälsar på mig ska jag bjuda på en öl/cider här :D



Midsommar i Danmark och Norge
I Danmark och Norge firar man Sankthans aften genom att tända bål, lekar och avbränning av papperhäxor.

Hittade detta på wikipedia. Kanske håller mig inne imorrn ändå haha.

'Det är lätt att bli blödig och nostalgisk fast man bara bytt miljö'

Jag tog visst lite fel på vilket pass jag skulle ha imorgon. Trodde jag skulle ha städ, och därmed börja kl 9, men så var det icke, jag ska vara i frukosten och alltså börja halv 7. Dags att sova nu med andra ord.
Det har gått kanon idag alla fall, jobbat sammanlagt 10 timmar. Och att vara i köket är så mycket roligare än städ. Har vart i kjøkken hela eftermiddagen och kvällen nu med en norsk tjej i min ålder. Hur gullig som helst. Och imorrn jobbar jag med Jenny, en svensk tjej :) 

Midsommar i helgen också. Vet faktiskt inte om de firar det här? Men jag kom på att det blir den första midsommaren som jag inte spenderar med Emma, sen vi lärde känna varandra. Lite tråkigt, det har ju liksom blivit tradition;)

Och med dessa bilder säger jag; GODNATT!


Tog ett kort på mig själv i hissen i huset som jag bor i.


Såhär ser det ut utanför. De bygger ett till hus precis framför det jag bor i. Till vänster är min port. Men jag har mitt fönster ut mot gatan på andra sidan som tur är.


Fönstret med den röda ringen är mitt:D


Och här är gatan jag bor på. Framme i hörnet till vänster ligger Rimi, en matbutik och i hörnet till höger är det en grönsakshandel. Så jag har inte långt ifall jag upptäcker att smöret är slut... Spårvagnar finns det gott om också, det gäller att se upp!

Ledig fredag&lördag, kom hit någon?!

Jag luktar kaffe, spillde en hel kopp på mig som någon lämnat kvar på sitt rum, klantigt må jag säga. Så jag ska hoppa in i duschen, sova en liten stund och sen börja jobba klockan 5 igen.
Har i alla fall jobbat helt själv idag och det har gått bra. Känns bättre nu när man klarar sig själv.

Jobbar då som sagt ikväll till 22 och så jobbar jag imorgon från 9 till halv fyra, sen är jag ledig på fredag:D Och troligtvis även lördag. Kom hit och hälsa på, någon? Emma? ;)
Sen jobbar jag söndag och måndag vad jag vet än alla fall.

Nej duschen och sängen var det nu ja, kanske kommer ett inlägg med lite bilder ikväll när jag kommer hem, om jag inte är alldeles för trött då. Pussar.

En promenad genom Norges huvudstad

Idag har jag varit i köket, gjort frukost, lunch till hotellets anställda, förberett kvällsbuffén och förberett morgondagens frukost. Kan ju säga att det var ganska mycket roligare än att städa rum;)
Fick sluta vid 12 för att sticka iväg till Skattekontoret. Mellanlandade hemma först, och stack iväg igen. Märkte, när jag hade gått ett kvarter, att jag hade glömt kartan hemma. Orkade inte gå tillbaka och hämta den, så jag gick på känn och jag hittade utan problem! Gick inte ens vilse. O då har jag inte ens vart i närheten av det området förut.

Imorgon känner jag på mig att det kommer bli en jobbig dag. Ska jobba från 9 till 22. Med ungefär 2-3 timmars rast mitt på dagen. Då går jag nog hem och tar en powernap:)

Efter att jag hade vart på skattekontoret tog jag en promenad. En lång promenad. På ca tre timmar. Trött nu med andra ord, ska se en film nu och kanske äta något. Sen blir det godnatt för min del.


En gata i Oslo


Radisson SAS har ett stort fint hotell mitt i Oslo


Gick över motorvägen som går genom staden


Fin stad är det


Hittade en konstig byggnad


Ett operahus var det


Man kunde gå upp på taket


Och titta på utsikten


Några fina båtar låg vid kajen


Härligt


Det har vart soligt och varmt hela dagen


Och så hittade jag en toalett


Som såg ut som en hiss


På denna båten kanske jag får lite extrajobb:) Det var där jag och Emma skulle ha jobbat från början


Jag är sliten och dan


Och jag köpte mig två fina blommor för 20kr
för att piffa upp fönstret lite

Måndag, första vardagen här i Oslo

Det går inte så bra för mig. Innan jag åkte hemifrån bestämde jag mig för att det enda jag skulle spendera pengar på var boende och mat. Jag skulle inte alls köpa något annat, bara TITTA lite i affärer. Men hallå, jag heter Tilde och jag älskar att shoppa. Idag blev det ett par skor och en tröja!

Fast båda grejerna var det halva priset på, så jag har inte spenderat några stora pengar direkt. Och ända sen i februari har HELA mina studiebidrag gått åt till körkortet. Så jag tyckte jag var värd att köpra några saker nu, när jag dessutom klarat mer på de fyra sista dagarna än de flesta. Klarat körkortet, tagit studenten med finfina betyg, åkt till Oslo helt själv & börjat jobba! Så nej, jag behöver inte ha dåligt samvete att jag unnade mig två saker på stan.

Det har gått bra på jobbet idag med. Jag har vart med på ett möte och träffat alla som jobbar på hotellet. Vi lekte även en lek som jag verkligen inte fattade ett skvatt av. Jag börjar förstå språket, och fattar allt de säger, men förklaringen till den där leken alltså...

Imorgon börjar jag halv 7 (blä) och ska vara i frukost och kök (skönt att slippa städa en dag), till kl ett ungefär, då ska jag iväg till skattekontoret.

Föressten så kom jag nästan försent imorse, precis när jag skulle gå härifrån så fick jag näsblod! Det var inte kul. Och så har jag jätteont i en tå, jag fick visst tydligen ett skoskav av studentskorna ändå. Ett rejält. Svullet är det och blöder nästan hela tiden. Slog i tån i ett sängben förut och jag trodde jag skulle börja gråta och skrika.


Frukosttajm! :D (Jag har köpt pålägg idag också. Gurka.)


Jag har lallat runt på Karl Johan, som Winnerbäck så fint sjunger i Elden. En stor gågata med massa härliga affärer.


Det stog en silvrig mänsklig staty på gatan.


Och en pirat också.


En härlig juice & smoothie bar. Där ska jag unna mig en god smoothie en vacker dag. De är dyra som tusan. Över 50kr för en liten mugg på kanske 2 dl.


Och så hittade jag en jättemysig tvålaffär!




Nu har jag avnjutit lite biggaråer som jag köpte förut. Mumma!


WeCare. Do you?

En norsk femma med ett hål i mitten. Kan man sätta i en kedja runt halsen haha.


Snyggaste t-shirten att jobba i eller hur? Tycker faktiskt den är rätt söt:)


We Care by Choice hotels. Med söta hjärtan:)


Klokt meddelande på en trottoar!


Oslo city


Nu ska jag krypa upp i min loftsäng, läsa lite i en tidning och sen sova gott. Det är mycket lugnare här utanför idag än igår. Mycket festfolk som passerade utanför fönstret och var högljudda.
Vi får se vad morgondagen har att bjuda på! Jobba nio till fem, men jag hoppas att jag kan få komma ifrån en stund för att sticka iväg till Skatteetaten (skattekontor) och fixa med D-nummer (ett slags personnummer), skattekort och bankkonto!

Och jag var medbjuden på övernattningsfest i utkanten av Oslo av tjejen i rummet bredvid ikväll. Hade jag inte behövt jobba imorgon hade jag lätt följt med! Sånt där är ju superskoj. Men jag sa att jag följer med nästa gång. Vill ju lära känna lite folk i min ålder här:)

Godnatt!

Här kommer Oslo-bilder!

Sitter här på mitt lilla rum nu, har fixat med trådlöst internet som ingår i hyran, kanon!
Så här kommer lite bilder från min resa så här långt:


På tågstationen i Motala. Essan, jag och mamma.


Jag och min söta storasyster.


Den lilla och lätta packningen. Förstår ni att jag fick kämpa?


Satt och väntade på tåget från Hallsberg till Oslo!


Här har vi precis kommit innanför Norska gränsen. Mysig utsikt må jag säga.


Mitt jobb :D


Allt det här fick jag av min storasyster på perrongen i Motala! Lägg märke till Bamse-plåstrena;)


Och det här hade mamma köpt!


Matlåda haha! Skorpor, knäckebröd, makaroner, spagetti, nudlar, chips och påssoppa. Men jag köpte faktiskt ett paket smör igår, så lite lyxigare blev det;)


Trött men glad som satan!


Utsikten från mitt fönster.


Och här kommer lite bilder på mitt rum. En perfekt liten klädförvaring.


Och en hylla som blev överfull.


Skrivbordet jag sitter vid precis nu! Den där Oslo-broschyren som ligger på bordet var välbehövd. En jättebra karta i, annars hade jag inte hittat nånvart.


Och så en liten mysig fotölj.


Sängen är ovanför, det är liksom en våningssäng med skrivbord och det under.


Det blev en hel del bilder va?:D Nu ska jag laga iordning lite soppa!

Førsta dagen på jobbet

Hoppar in en svæng på Internetcafét idag med. Har jobbat sedan halv 10 imorse till nu. Det har gått kanonbra!

Somnade som ett litet barn igår efter att ha pratat en liten snutt med Emma och en liten snutt med Lina. Så funkar att ringa gør det, men det ær dyrt, och æven fast jag blir uppringd så dras det pengar från mig också. Men jag blir så glad før ett litet samtal:)

Vaknade utsøvd, sov hela natten utan att vakna och drømde bara bra drømmar. Jag hittade faktiskt en Lidl-affær igår haha! Tænkte att jag kunde køpa smør och juice. Och nær jag kom till kassan med det och en påse chips såg jag att det dessutom var 20% på alla varor. Man måste ju vara lite ekonomisk nu om man ska klara sig;)
Hade væxlat till mig lite småpengar innan, och tog fram tre norska tior att betala med. Fast jag hade blandat ihop mina svenska mynt tillsammans med de norska, så han tittade lite undrande på mig nær jag førsøkte betala med två norska tior och en svensk enkrona;)

I alla fall så struttade jag ivæg till hotellet och kom dit precis i tid. Har fått en assnygg t-shirt haha! Den kommer ni få se på bild. Och så har jag fått en rundtur på hotellet, så jag hittar ganska bra nu. De har visat allt hur jag ska gøra osv. Jættetrevliga och snælla verkligen! Ska bli kul att jobba dær hela sommaren.

Mat får jag också, vilket ær skønt, så jag slipper ta med matlåda. Risotto var det idag, plus en massa tillbehør som mackor med alla møjliga pålægg, frukt av alla dess slag, och lite annat smått och gott.

Men nu ær jag supertrøtt. Speciellt i føtterna. Børjar kl 9 imorrnbitti. Føressten så trivs jag jættebra i lægenheten æn så længe! Det ær en dam som hyr ut en lægenhet med tre rum och hon sjælv bor i lægenheten bredvid. Och så bor det en norsk tjej som ær lika gammal som mig, i ett av de andra rummen. Jættesnæll liten tjej:) Och næsta lørdag kommer en svensk tjej till och bor i det tredje rummet. Det kommer bli kanon:)

Ska snart dra mig hemåt, kommer nog somna tidigt. Søndagar ær inte så roliga i Oslo, næstan alla affærer ær stængda. Men føressten så hittade jag en liten nyss som var øppen och jag vart helt sjuk! Hela affærn var full av væskor, smycken och skor! Finfint. Såg precis att de har McDonalds i nærheten, ska sticka dit och se om det ær sant att de har røvarpriser. Annars kanske jag unnar mig en hamburgare.
Vi hørs vidare, puss och kram!

Jag ær framme i OSLO nu :D

HEJ ALLIHOPA! Nu ær jag i Oslo! Fy attan vilken resa det har varit. Ær helt slut. Sitter på ett Internetcafé nu och uppdaterar lite.

Hoppade på tåget i Motala i morse halv 9 och var i Hallsberg 10 øver 10. Satt dær och væntade på tåget till Oslo. En stor tung resvæska hade jag, som væger bly, en weekendbag med massa mat, datavæska med min dator (ska fixa med Internet på mitt rum sen, men vet inte om det fungerar førrns om några dagar), och min stora handvæska med lite olika saker i. Plus att min søta storasyster hade packat en påse med mat och en påse med schampoo, balsam, værktabletter, duschcreme, tuggummin, kexchoklad, plus en massa massa mer. Det bæsta var nog ændå Bamseplåstrena jag fick;)

I alla fall så var det assvårt att ta sig på och av tåg med den packningen. Tågresan gick annars hyfsat bra, men jag vart visst lite åksjuk, på grund av att en tant satt sig på min fønsterplats. Hon sov, vilket jag tror att hon låssades att gøra, eftersom hon flyttade benen från att sitta med dem i kors till att sitta vanligt. Men hon ville væl ha den platsen før sig sjælv. Hon gick dock av efter halva resan, men då var jag redan så spyfærdig att det bara var att førsøka sova lite.

Væl framme i Oslo vid halv 4 funkade inte min mobil, så jag fick inte tag i tjejen jag hyr rum av. Det gick varken skicka eller ta emot sms eller ringa. Chansade och gick till adressen jag fått. Men fyfan det var det værsta jag vart med om! Den astunga packningen plus att jag inte alls hittar. Gick fel ett antal gånger.

Kom fram tillslut alla fall, och hon jag hyr av ær supertrevlig! Och precis nær jag kom innanfør dørren børjade mobilen funka igen. Jag skrev på kontrakt, fick vælja vilket av de två rummen jag ville ha (superfræscha rum, huset ær helt nybyggt! Bilder kommer nær jag får igång min dator), och så skulle jag sticka tillbaka till stan før att væxla pengar på Forex till hyran. Men de hade stængt. 

Att gå till stan från lægenheten tog inte ens en kvart. Med packningen tog det två timmar! Kan ju erkænna att det rann en och annan tår ner før kinden då och då, med tanke på att mobilen inte funkade. Men nu kænns allt superbra! har vart och tittat på hotellet jag ska jobba på. Så jag hittar imorrnbitti!

Har æven snurrat runt lite bland affærer och annat skoj! Hær kommer jag garanterat trivas! Nu ska jag tillbaka till mitt lilla rum, kænner att huvudværken ær påvæg och jag behøver lite sømn. Uppdaterar så fort jag kan igen, troligtvis någon gång imorgon, beroende lite på hur jag jobbar.
Puss på er alla dær hemma=)  

FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN!!! Och imorgon lämnar jag Sverige!

Hinner inte blogga så mycket nu. Studenten var fantastisk idag! Magiskt. Men jag måste kolla det sista nu, hoppar på tåget imorrnbitti 8.30 och sedan är jag påväg till Oslo. Sen när jag är framme och hemmastadd kommer bloggandet igång igen!:)

Körkort och studenten

IDAG HAR JAG TAGIT KÖRKORT! :D Eller igår blir det ju. Klockan är mycket. Jag borde sova. Jag ska upp vid halv 5, för imorgon TAR JAG STUDENTEN!

Studentmys igår

Det vart en riktigt mysig kväll hos Johanna igår! Nästan hela klassen kom. Vi grillade lite gott. Sedan kom våran traktor och vagn. Inte den minsta kan jag lova. När jag står på flaket syns precis mitt huvud ovanför kanten:P Men klart vi ska vara värst!
Vi målade våra lakan och blåste upp lite ballonger. Våran vagn kommer lätt vara snyggast:)
Men nu har jag inte tid att sitta här längre!



'Ge mig inte några krav'

Vaknade tidigt idag, sover dåligt och drömmer oroligt. Nu börjar det verkligen kännas i magen att jag är riktigt nervös.

Jag börjar bli klar med packningen alla fall. Men det är svårt att veta vad man behöver ha med sig. Har packat om väskan flertalet gånger, tagit bort saker, lagt till saker, och ändå vet jag inte om jag kommer få plats med allt i min stora resväska. Men vi får väl se.

Har bakat lite nu precis. Muffins. Ska bjuda klassen på dem. Vi ska till Johanna och klä vagnen ikväll. Grilla och mysa och ha det kul. Hoppas att jag kan slappna av lite bara. Känner att jag är på helspänn hela tiden!


'So you say I need to consider this?'

Haha, här sitter jag vid datorn när jag plötsligt hör: "JAAAAAA!!!" Vet inte vart det kom ifrån, men jag klickade över till fyran och såg att Sverige hade gjort mål. Så någon/några grannar här i närheten blev väldigt glada.

Annars så springer jag mest runt som en yr höna. Allt är inte fixat än och jag börjar bli riktigt nervös. Måste gå igenom all packning igen, jag har packat alldeles för mycket. Så det blir att tänka om och bara ta med det allra viktigaste.


'Hey, what did you hear me say?'

Sådär, nu är jag hemma efter vad som känns som en lång dag. Trots att den innehållit bra klasskompisar och tårta hemma hos våran lärare!
Mycket bussåkningar och förseningar. Har suttit och dammat på olika bussar i sammanlagt ca 3 timmar och 20 min.
Bussresan hem var jobbigast. Chauffören tryckte inte på gasen förrns 10 min efter avgång. Sen vart det broöppning i Borensberg och vägarbete på Östermalmsgatan vilket resulterade i bilkö.

Jaja, jag är glad ändå! Nu har jag lite att stå i, mycket som händer nu på en gång!



Jeg er en jente

Ärligt talat så tror jag att jag kommer trivas ganska bra i Oslo. Gillar verkligen språket och dialekten! Undra bara hur mycket jag kommer att förstå.


Er nok noen foran deg i kø, men jeg kan tilby deg rommet hvis de bestemmer seg for å finne noe annet.
Sender en mail i morra jeg.

Hur många är det som fattar vad det står?;) Det går ju att lista ut på ett ungefär. 
Waah, bara 5 dagar tills jag åker! Mamma mia.

'En elegi för alla vägar vi inte vandrat än'

Har precis hittat ett par svarta byxor i garderoben, måste ju ha det på hotellet. Ytterligare lite grejer har jag fixat med idag.
Men nu jäklar börjar jag bli nervös!

Ska bli väldigt skönt att komma ifrån Motala ett tag. Men frågan är om jag klarar mig helt själv i ett annat land. Jo då, det gör jag.
Norge är ett fint land, och förhoppningsvis har jag att göra med vänliga människor!


Hihi den här bilden är ju bara för skön;D Jag och Emma

'You were my joy'

Yes, idag kom paketet som skulle ha kommit till förra torsdagen. Men bättre sent än aldrig!

Snart kommer låtsasmormor hit med datafodralet hon sytt (med jordgubbar på!) så ska vi prova om det passar, sen vid två ska jag iväg, sen efter det ska jag nog ta en sväng förbi Sjövik och se om jag hittar Emma någonstans:)

Idag börjar föressten min studentvecka. På fredag gäller det! Men jag tror inte det blir så mycket festande för min del, jag har så mycket annat för mig :)


Jag och min fis

'Like a hurricane'

Lite mer grejer inför Norgeresan fixade! Känns skönt det. Men det är ett och annat som kommer bli jobbigt.

Jag kommer sakna alla vänner, eller ja, jag kommer sakna min Emma. Vet faktiskt inte hur jag ska klara en hel sommar utan henne?
Jag kommer vara rädd att min söta lilla kisse ska glömma bort mig och inte känna igen mig när jag kommer hem.
Jag kommer sakna min mamma och mina systrar. Jag kommer även sakna min bror, men eftersom han är i Kosovo och inte kommer hem förrns i augusti så hjälper det inte att jag stannar kvar här i Motala.


'I'll wait for you there'



Hemma igen efter en heltrevlig dag med mamma! Vi har varit på flera olika ställen. Första stället vi hittade var helt perfekt, precis vid vattnet och så, bara att vi hamnade mitt i ett spindelbo! Det kryllade av spindlar! Och är det något min mamma respekterar så är det min spindelfobi. Så vi åkte till ett annat ställe.

Tillslut åkte vi till hamnen och tog oss varsinn glass! Fast det tog ett tag innan vi kom fram till hamnen, det var avspärrat överallt på grund av tjejvättern och grabbvättern. Cyklister vart man än såg.

Och nu kommer snart storasyster och hämtar mig.

En fika i solen

Nu ska jag och mamma cykla iväg och sätta oss någonstans och fika & sola :) Måste ju passa på att vara ute nu så mycket som möjligt. Kanske är kallt borta i Oslo;)

Plus att jag kan behöva lite quality time med mamma, jag som är en sån mammagris!


Mamma och glassgubben:)

Datorn följer med till Oslo

Japp, jag vill ju kunna uppdatera ifrån Norge, så att alla vet hur jag har det:)

Min låtsasmormor är så himla snäll, hon håller på att sy ett litet förvaringsskydd till min dator. Jag har en dataväska, men jag är ändå rädd att den ska repas, så jag tänkte skydda den lite extra!

Och eftersom jag antagligen kommer släpa runt på den lite överallt, så är det ju smart.

Måste ringa till Telia imorgon och fixa med Wlan eller vad det heter? Jag är verkligen helt lost när det gäller sånt där, men tydligen ska det funka att surfa på olika caféer & hotell och så?

GB glass



Haha jag och mamma hittade den här GB-gubben slängd i stadsparken häromkvällen. Var ju bara tvungna att ta ett kort!

Nu måste jag försöka fortsätta packa!

Oslo

Tror jag börjar känna av lite resfeber. Drömmer massa konstigt på nätterna.

Jag kan nog inte riktigt än ta in att jag ska lämna den här lilla staden för storstadslivet i Oslo. Men det är ju bara en sommar och när jag väl kommer dit blir det säkert roligt.

Med tanke på att jag faktiskt aldrig har varit i Oslo så är det kanske inte så konstigt att jag är nervös. Fast jag ser fram emot det, det ska bli en häftig upplevelse!

Om en vecka har jag börjat på nya jobbet..

'It was too late to try'

Vaknade nyss, sov väl egentligen lite för länge. Har en massa att hinna med idag, som att fortsätta packa osv.
Men först blir det frukost, undra om vi har några jordgubbar hemma?:)

Läste precis på text-tv nu att åtta människor knivhöggs i Oslo i gårkväll. Scary.


Trädgårdsföreningen i Linköping

'Sångerna kom från andra länder'

Jag har verkligen haft fullt upp hela dagen. Jag har påbörjat det omöjliga: att packa ner grejer för en hel sommar i en liten resväska.

Jag som är tokig i allt vad kläder, smycken och väskor heter. Men nu måste jag bara ta med mig det viktigaste. Ändå är resväskan överfull!

Har också varit iväg och inhandlat lite måsten. Tops, ny tandborste, våtservetter, två paket plåster. Ja, såna där grejer man inte tänker på, eftersom det alltid finns hemma. På måndag ska jag handla Ipren. Det får jag verkligen inte missa.


'Dancing in the moonlight'

Ikväll har jag avnjutit en pizza med favorittjejerna i solen på Sjövik. Det skulle jag gärna göra varenda dag. Men så blir det inte den här sommaren.

Jag var och beställde min tågbiljett förut idag. Nu känns det att det är på riktigt! På lördag morgon, den 14 juni, dagen efter min student, hoppar jag på tåget mot Hallsberg. Där byter jag till tåget som går till Norges huvudstad! På söndag morgon börjar jag mitt nya jobb på Clarion collection hotel bastion! Det ska bli så spännande!!


Lite händer och lite pizza

Studentfirande!

Igår var jag iväg och körde halkan! Det var typ det roligaste jag gjort på flera veckor. Det gick kanon och var verkligen skitkul :)

Idag ska jag kolla på alla studenter här i stan. Jag tar ju inte min student förrns nästa fredag. Det känns lite surt, när alla kompisar här i stan firar idag. Men i alla fall så kommer Emmas familj och hämtar mig om ett tag, så ska vi titta på när den nöten springer ut;)

Och förövrigt så såg jag och mamma en and med bara ett ben igår! Först trodde vi att han stog på ett ben med flit, men vi tittade en bra stund och efter ett tag började han hoppa på sitt enda ben.

'Sagan ska bli fantasi'

Hej å hopp, vilken jädrans förkylning jag har åkt på! Kunde inte ens prata imorse. Men jag var duktig och åkte in till skolan ändå. Kändes väldigt nödvändigt eftersom vi bara hade besök av facket, och man vart inte mycket klokare av det tyckte jag.
Så jag gick till studievägledaren för att vara lite smart. Hon ska nämligen komma till våran klass imorgon, så jag tänkte att jag skulle prata med henne idag istället så slipper jag sitta två timmar på en buss med denna förkylning. Men riktigt så snäll var hon inte, så istället får jag vara snäll och åka in imorgon ändå, och skriva min namnteckning på mitt betyg och sedan åka hem igen.. Tack för den liksom.

Men slut på tråkigheter nu, jag och Lina ska åka och ta det första doppet i Varamon. Det ni!


Blomlåda!

Godkväll på er

Här kommer ett litet inlägg såhär på natten. Trötter är jag, men tänkte ändå att jag skulle få ner ett par rader!

Det blev lite ändringar i dagens schema, blev inget fotande med Emma. Istället fick jag lite andra grejer uträttade.
Sedan stack jag iväg en svängis till Lina. Hon har precis flyttat och vilken snygg lägenhet! Lyllos säger jag bara;) Hjälpte henne med lite kartonger och satt en stund i solen på hennes uteplats!

Efter det skyndade jag mig hem och åt, sedan kom Emma och hämtade mig och vi åkte ut till Råssnäs för att se Carlsund och Platen mötas i en hejdundrande brännbollsmatch. Men det var inte alls många kottar när vi kom dit, bara några stycken.
Efter ett tag kom ändå brännbollen igång, Samhäll mot Natur. Har inte en aning om vem som vann haha.
TokEmma och TokFrida cyklade iväg till McDonalds och köpte mat åt oss i alla fall!:)



'Som om lyckan var en fjäril'

Nu ska jag och Emma snart iväg och fota lite & så:) Varmt som tusan är det säkert ute och det gillas mycket! Bäst att passa på att vara ute i solen nu så mycket som möjligt. Sen i sommar är det jobb som gäller och då vet man aldrig hur mycket man får se av solen.


Långklänning kvällen till ära igår

RSS 2.0